Πάτερ Ανδρέας Κονάνος: «Τα θαύματα τα ζουν όσοι τολμούν» - Kamarini.com

Breaking

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Πάτερ Ανδρέας Κονάνος: «Τα θαύματα τα ζουν όσοι τολμούν»

featured image

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και προσευχής τελέστηκε την Παρασκευή το βραδύ στον Ιερό και ιστορικό Ναό της Γεννήσεως του Χριστού που βρίσκεται στου ψυρρή στο κέντρο της Αθήνας, ιερά αγρυπνία, επί τη ευκαιρία εορτής της Αγίας Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Η βραδινή Θεία Λειτουργία τελέστηκε μέσα σε μια γαλήνια ατμόσφαιρα, μόνο με το φως των καντηλιών και των κεριών, από τον Αρχιμανδρίτη πατέρα Ανδρέα Κονάνο και τον προϊστάμενο του ναού π. Θεοδόσιο, ενώ έψαλε θαυμάσια βυζαντινός χορός.

Από πολύ νωρίς ο ναός είχε γεμίσει από κόσμο και ειδικά από νέους ανθρώπους οι οποίοι προσήλθαν ευλαβικά να παρακολουθήσουν την αγρυπνία καθώς και να ακούσουν τα ωραία λόγια του πατέρα Ανδρέα.

Προ της απολύσεως ο π. Ανδρέας αναφέρθηκε στην Σκέπη της Παναγίας αλλά και στα θαύματα της ζωής μας και μεταξύ άλλων ανέφερε: “Για να δεις, να αισθανθείς, την χάρη της Παναγίας, την χάρη των Αγίων, την χάρη του Θεού, την χάρη των Αγγέλων, δεν μπορείς να βαδίζεις μόνο με τη λογική”.

KONANOS 1

“Την χάρη του θεού, την αισθάνονται άνθρωποι, οι οποίοι ξεπερνούν τα όρια της λογικής και κινούνται λίγο στο χώρο του θαύματος και ο χώρος του θαύματος δεν είναι παράλογος αλλά είναι υπέρλογος περά από την λογική”.

Συμπληρώνοντας υπογράμμισε πως: “Όταν ο άνθρωπος φτάσει σε οριακές καταστάσεις στην ζωή του, όταν ο άνθρωπος ξεπεράσει τα δεδομένα αυτού του κόσμου, τότε ανοίγουν τα μάτια της ψυχής του και βλέπει και αισθάνεται καταστάσεις οι οποίες υπάρχουν αλλά δεν μπορούν να τις καταλάβουν”.

Σε άλλο σημείο ο π. Ανδρέας σημείωσε: “Αν ζεις μια ζωή τελείως επιφανειακή, τελείως πεζή και καθημερινή, δεν ζεις θαύματα. Τα θαύματα, τα ζουν όσοι τολμούν. Τα θαύματα, τα ζουν όσοι ρισκάρουν. Για να νοιώσουμε την Παναγία και την Σκέπη της Θεοτόκου, τις χάριτες της Παναγίας, είναι ανάγκη να περάσουμε από διάφορες περιπετειώδης καταστάσεις οι οποίες δεν είναι τιμωρία, ούτε απόδειξη ότι είμαστε κακοί άνθρωποι και ο θεός μας τιμωρεί. Είναι απόδειξη, ότι ο θεός μας εκπαιδεύει, μας αγαπά και μας δίνει δυνατότητες να προχωρήσουμε στη ζωή”.

Καταληκτικά ζήτησε από όλους να έχουν εμπιστοσύνη στο Θεό και στην Παναγία γιατί όπως είπε, μόνο τότε θα μπορέσουμε να δούμε θαύματα στην κάθε μας στιγμή, ενώ στο τέλος όλοι μαζί με μια φωνή τραγούδησαν τον εθνικό μας ύμνο.

Ακούστε το ηχητικό:

Δείτε επίσης τις φωτογραφίες:

KONANOS 1

KONANOS 1

KONANOS 1

KONANOS 1

KONANOS 1

KONANOS 1

KONANOS 1