Βούτσης: Ανοιχτό να γίνουν εκλογές τον Μάιο - Kamarini.com

Breaking

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Βούτσης: Ανοιχτό να γίνουν εκλογές τον Μάιο

featured image

Ανοιχτό άφησε ο Νίκος Βούτσης το ενδεχόμενο να γίνουν εκλογές τον Μάιο. «Είναι ανοιχτό να γίνουν εκλογές τον Μάιο, είτε έτσι είτε αλλιώς εξάλλου τότε θα γίνουν τριπλές εκλογές. Εφόσον, όμως, η επιλογή είναι η συνταγματική, δεν έχω κανέναν λόγο προτιμησιακό» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής.

Παράλληλα εξήγγειλε ότι μέχρι το τέλος του 2018 θα ξεκινήσει η διαδικασία της αναθεώρησης του Συντάγματος «γιατί θέλει 2-3 μήνες να εξελιχθεί».

Όσον αφορά την ένταση στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ-Καμμένου ο κ. Βούτσης είπε ότι «είναι καλό ότι έχουμε μπει σε μια φάση διευκρινίσεων από όλες τις πλευρές» τονίζοντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα» ότι «ο πρωθυπουργός ήταν και είναι πολύ σαφής ότι η συνεργασία με του ΑΝΕΛ συνεχίζεται. Όλα αυτά θα κριθούν στην πορεία. Όταν φτάσουμε στην ψηφοφορία στην Ελληνική Βουλή για τη συμφωνία των Πρεσπών τότε θα ξανασυζητήσουμε».

Ειδικά, δε, για το χρονοδιάγραμμα ο πρόεδρος της Βουλής εκτίμησε ότι «φαίνεται ότι πηγαίνει προς Φλεβάρη-Μάρτιο αλλά αυτό εξαρτάται από τον οδικό χάρτη του πόσο χρόνο θα χρειαστεί η γείτονα χώρα».

Μιλώντας για το θέμα των συντάξεων ο κ. Βούτσης είπε ότι στον προϋπολογισμό που θα σταλεί στις Βρυξέλλες «δεν θα υπάρχει περικοπή αλλά θα υπάρχει και ένα μείγμα από τα αντίμετρα αλλά και τις ρυθμίσεις για τη φορολογία που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ». «Αυτό δεν σημαίνει ότι βγαίνουμε από την κρίση ούτε ότι γλιτώσαμε από το χρέος, πλην όμως από το καθεστώς υπαγόρευσης των πολιτικών έχουμε βγει» πρόσθεσε.