Φωτίου: Το Νοέμβριο θα ψηφιστούν όλα τα θετικά μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ - Kamarini.com

Breaking

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Φωτίου: Το Νοέμβριο θα ψηφιστούν όλα τα θετικά μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ

featured image

Τη διαβεβαίωση ότι, μέσα στο Νοέμβριο, θα ψηφιστούν όλα τα θετικά μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), έδωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Open.

Παράλληλα, η κ. Φωτίου σημείωσε ότι δεν συζητούν για αναστολή του μέτρου της περικοπής των συντάξεων, αλλά για κατάργησή του. Μεταξύ άλλων, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανέλυσε θέματα του χαρτοφυλακίου της, λέγοντας ότι, τις επόμενες ημέρες, ξεκινούν τα σχολικά γεύματα. Όπως είπε, πρόκειται για 152.000 ζεστά γεύματα κάθε μέρα στα σχολεία.

Σχετικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η κ. Φωτίου δήλωσε ότι, μέσα σε τρία χρόνια, σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας, «αυξήσαμε τα vouchers κατά 60%. Παραλάβαμε 79.000 vouchers το 2015 και φέτος δώσαμε 127.000. Δεν έμεινε κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακού που οι γονείς του βρήκαν θέση». Για το επίδομα στέγασης, η κ. Φωτίου διευκρίνισε ότι 300.000 οικογένειες θα το πάρουν.

Τέλος, αναφορικά με το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), χαρακτήρισε θετικές τις βελτιώσεις που γίνονται και ισχύουν από 1ης Νοεμβρίου. «Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε μία "παγίδα" φτώχειας, αντιθέτως εφαρμόζουμε πολιτικές, για να επανεντάξουμε τους δικαιούχους στην εργασία. Έχουμε αναλάβει την υποχρέωση και, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), προωθούμε το 10% των δικαιούχων του ΚΕΑ στην εργασία. Το ΚΕΑ είναι ακατάσχετο» τόνισε.