Καραγκούνης: Μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο - Kamarini.com

Breaking

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Καραγκούνης: Μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο

featured image

«Μπαίνουμε πια σε προεκλογική περίοδο, ήδη παράγει τετελεσμένα η Συμφωνία των Πρεσπών και τα βρίσκουμε πλέον μπροστά μας, γιατί θα έλθουν να κυρωθούν από την ελληνική Βουλή», εκτίμησε ο αναπληρωτής τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΝΔ, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Κώστας Καραγκούνης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» για τις εξελίξεις που δρομολογεί το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή της ΠΓΔΜ για τη συνταγματική αναθεώρηση, βάσει των προβλέψεων της διμερούς συμφωνίας με την Ελλάδα.

«Τον Μάιο είναι το χρονικό όριο μέχρι το οποίο μπορεί να επιβιώσει αυτή η κυβέρνηση, γιατί ούτως ή άλλως η συμφωνία των Πρεσπών, η οποία τελικά λαμβάνει σάρκα και οστά, έρχεται στην ελληνική Βουλή», είπε ο κ. Καραγκούνης, καλώντας τον πρωθυπουργό να δώσει στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησης του κ. Κοτζιά, «για να καταλάβουμε τι ακριβώς συμβαίνει».

«Στην ουσία αυτό που λέει ο κ. Κοτζιάς είναι αυτό που λέγαμε εμείς όλο αυτό το διάστημα. Καταγγέλλει ότι υπήρχαν δύο εθνικές γραμμές στην εξωτερική πολιτική και ότι αυτό υπονόμευε τα εθνικά συμφέροντα της χώρας. Αυτό που εμείς φωνάξαμε από την πρώτη στιγμή ως ΝΔ -αυτός ο πολιτικός ζουρλομανδύας που φόρεσε η κυβέρνηση, οι δύο αντίθετες γραμμές, δημιουργώντας μεγάλο πρόβλημα στα εθνικά μας ζητήματα- έρχεται και το καταγγέλλει ο ίδιος ο κ. Κοτζιάς, ο υπεύθυνος της εξωτερικής μας πολιτικής τα τελευταία 3,5 χρόνια, λέγοντας ότι πραγματικά υπονομεύτηκαν τα συμφέροντα της χώρας με την επιλογή να υπάρχουν δύο καπέλα στην εξωτερική πολιτική».

Αναφερόμενος στις ανακοινώσεις που έγιναν από τον κ. Κοτζιά για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης, ο αν. τομεάρχης της ΝΔ σχολίασε: «Γίνεται με απόλυτη προχειρότητα, στο πόδι και προαναγγέλλεται σε μία τελετή παράδοσης-παραλαβής. Είναι ζητήματα τα οποία τα έχουμε συμφωνήσει τις τελευταίες πάρα πολλές δεκαετίες.

Ήδη από το "74-"75 και έπειτα το ζήτημα της αιγιαλίτιδας ζώνης είχε μια συνολική αντιμετώπιση από το πολιτικό σύστημα και από όλους τους πρωθυπουργούς προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση, ενώ τώρα με αυτά που ακούγονται -και μόνο το ότι ακούγονται, όχι ότι γίνεται διαπραγμάτευση, γιατί κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης δεν έχει ενημερωθεί για τη διαπραγμάτευση- και μόνο ότι αναγγέλλονται δημόσια και βγαίνουν από το στόμα του πρώην υπουργού Εξωτερικών και επιβεβαιώνονται από τον πρωθυπουργό της χώρας κάνουν ζημιά στα εθνικά μας θέματα, διότι τμηματικές και επιλεκτικές επεκτάσεις της αιγιαλίτιδας ζώνης, είτε στο Ιόνιο, είτε νότια της Κρήτης, που αφήνουν από έξω το Αιγαίο, καταλαβαίνετε σε τι ατραπούς βάζουν τη χώρα», είπε και πρόσθεσε:

«Εδώ υπήρχε μία εκπεφρασμένη και συμφωνημένη άποψη και λογική και στρατηγική στην εξωτερική πολιτική, ότι αυτά πρέπει να ειδωθούν σε ένα ενιαίο σύνολο, διότι τώρα δίνεις όλα τα επιχειρήματα, στην απέναντι πλευρά, στην Τουρκία και αναγνωρίζεις ότι υπάρχει ειδικό καθεστώς στο Αιγαίο. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά, δεν μπορούν να γίνονται από μία υπεύθυνη κυβέρνηση και να αναγγέλλονται σε μία τελετή παράδοσης-παραλαβής».

Αναφερόμενος στην κατάθεση του σχεδίου προϋπολογισμού στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο κ. Καραγκούνης είπε: «Στην ουσία έχουμε και τώρα έναν προϋπολογισμό που συνάδει με τις δεσμεύσεις που έχει υπογράψει η χώρα, οι οποίες λένε ότι πρέπει να πιάνουμε στόχο πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5%, πράγμα το οποίο πραγματικά συνθλίβει και τα εισοδήματα των Ελλήνων και το διαθέσιμο εισόδημα, αλλά βεβαίως βάζει και τη χώρα σε μία συνεχή και διαρκή λιτότητα και ύφεση, πράγμα το οποίο δεν φαίνεται να σπάει, απλά έχει δεσμευτεί η χώρα για τα επόμενα πολλά έτη με αυτή τη λιτότητα. Από εκεί και πέρα οι συντάξεις τα τελευταία 3,5 χρόνια, από το 2015, έχουν περικοπεί αχρείαστα και υπερβολικά και βεβαίως οι νέοι συνταξιούχοι ήδη βλέπουν τις συντάξεις τους πάρα πολύ μειωμένες με τον νέο υπολογισμό του νόμου Κατρούγκαλου».