Απόφαση – χαστούκι της Ε.Ε. στους «κλέφτες»: Και επισήμως Ελληνικός ο γύρος - Kamarini.com

Breaking

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

Απόφαση – χαστούκι της Ε.Ε. στους «κλέφτες»: Και επισήμως Ελληνικός ο γύρος

featured image

Εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να βγει στη δημοσιότητα η υπουργική απόφαση σχετικά με τη διαδικασία αναγνώρισης των Εγγυημένων Παραδοσιακών Ιδιότυπων Προϊόντων (ΕΠΙΠ) από το ΥΠΑΑΤ, ώστε να πιστοποιηθεί ο «ελληνικός γύρος».

Τα παραπάνω είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης στην ημερίδα την οποία διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος (ΣΕΒΕΚ) με θέμα τα «Επώνυμα Προϊόντα Κρέατος: Τάσεις και Ευκαιρίες Ανάπτυξης».

Όπως υπογράμμισε ο αρμόδιος υπουργός, με την πιστοποίηση «θεωρούμε ότι θα υπάρχει νομοθετική κατοχύρωση του ελληνικού γύρου που θα είναι το πρώτο προϊόν ΕΠΙΠ της Ελλάδος στην Ε.Ε. Έτσι, θα πιστοποιηθεί η διαδικασία της παρασκευής, και η συνταγή του».

Ταυτόχρονα, ο κ. Αραχωβίτης σημείωσε πως «ο τομέας του κρέατος, αλλά και ευρύτερα των τροφίμων είναι από τους πιο δυναμικούς της Οικονομίας»προσθέτοντας ότι «ο ΣΕΒΕΚ προσφέρει προϊόντα με εξαιρετική ποιότητα».

Τόνισε μάλιστα πως το υπουργείο, σε συνεργεία με τον ΕΦΕΤ, διενεργούν αυστηρούς ελέγχους για τη διασφάλιση της ποιότητας των τροφίμων ούτως ώστε να προστατεύεται ο καταναλωτής.

Επεσήμανε, ακόμα, ότι από τον Απρίλιο είναι υποχρεωτική η αναγραφή προέλευσης κρέατος από το σφαγείο μέχρι τα σημεία πώλησης του κρέατος, καθώς και η υποχρεωτική αναγραφή της προέλευσης του κρέατος στην απόδειξη της ταμειακής μηχανής των κρεοπωλείων.

«Στόχος μας», είπε εμφατικά ο αρμόδιος υπουργός, «είναι να αντιμετωπιστούν δυναμικά οι ελληνοποιήσεις, υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα για τον κλάδο με εντατικούς ελέγχους επιστρατεύοντας όλο το επιστημονικό δυναμικό που διαθέτει η χώρα (ΕΦΕΤ, ΕΛΓΟ, Περιφέρειες)».