Μπαρ απαγόρευσε τη χρήση κινητών τηλεφώνων για να μπορούν να μιλήσουν σαν άνθρωποι και να χαλαρώσουν - Kamarini.com

Breaking

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

Μπαρ απαγόρευσε τη χρήση κινητών τηλεφώνων για να μπορούν να μιλήσουν σαν άνθρωποι και να χαλαρώσουν

featured image

Το Chihuahua Julep, είναι ένα κοκτέιλ μπαρ το οποίο άνοιξε στο Ελσίνκι της Φινλανδίας τον Αύγουστο και απαγόρευσε σε εκείνους που το επισκέπτονται να χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα, με σκοπό να ενθαρρύνουν την κοινωνικοποίηση των πελατών τους.

Αρχικά, οι ιδιοκτήτες του Chihuahua Julep ενθάρρυναν τους πελάτες να βάλουν τα κινητά τους στην άκρη, προκειμένου το φως από τις οθόνες τους να μην «καταστρέψει» την ατμόσφαιρα του μπαρ και παρατήρησαν πως όσο ακολούθησαν τη συμβουλή τους, φάνηκαν πιο χαλαροί και παράλληλα πολύ πιο αφοσιωμένοι στις συνομιλίες με τους φίλους τους. Αποφάσισαν ωστόσο, να πάνε ένα βήμα παρακάτω αυτή την ιδέα τους και έτσι επέβαλαν οριστική απαγόρευση στις φορητές συσκευές. Όποιος επιθυμεί να απολαύσει συνεπώς ένα ποτό μέσα στο μπαρ θα πρέπει να αποθηκεύσει το τηλέφωνό του μέσα σε ένα κουτί όταν φτάσει.

«Είναι υπέροχο να βλέπουμε ότι η απόφαση που πήραμε είχε αντίκρισμα. Οι άνθρωποι χρειάζονται πραγματικά κάποιες στιγμές… ηρεμίας από την ταραχώδη καθημερινή τους ζωή και να αφήσουν για λίγο στην άκρη το κινητό τους, που υπό άλλες συνθήκες δεν θα το έκαναν», δήλωσε ο ιδιοκτήτης του μπαρ. «Η κοινωνική αλληλεπίδραση είναι τόσο διαφορετική όταν τα κινητά τηλέφωνα βρίσκονται σε… απόσταση», συμπλήρωσε

Ο εθισμός στα κινητά τηλέφωνα και στα social media είναι ένα ζήτημα το οποίο απασχολεί πολύ τους Φινλανδούς, με τους επιστήμονες να υποστηρίζουν πως σχεδόν το 90% των χρηστών κινητών τηλεφώνων είναι εθισμένοι.

Το Chihuahua Julep βέβαια, δεν είναι το πρώτο μπαρ στον κόσμο για την απαγόρευση των κινητών τηλεφώνων. Πριν από δύο χρόνια, ο ιδιοκτήτης του The Gin Tub, μιας παμπ στο Μπράιτον του Ηνωμένου Βασιλείου, εγκατέστησε ένα «κλουβί» όπου απέκλεισε το σήμα κάθε κινητού τηλεφώνου.