Σ’ευχαριστώ για το μάθημα 2018… είμαι έτοιμη 2019 - Kamarini.com

Breaking

Κυριακή 5 Μαΐου 2019

Σ’ευχαριστώ για το μάθημα 2018… είμαι έτοιμη 2019

featured image

Γράφει η Μαρία Κυπραίου

Δεκέμβριος. Ο μήνας που κάνεις τον απολογισμό της χρονιάς. Τα λάθη. Τα σωστά σου. Σκέφτεσαι τους ανθρώπους που απομακρύνθηκες και εκείνους που ήρθατε πιο κοντά. Ο μήνας που νοσταλγείς όλα αυτά που έζησες, γιατί ήταν εμπειρίες μοναδικές, ιδιαίτερες. Κάθε μέρα ζούσες και κάτι .

Ευχαρίστησε το 2018 για όλα όσα σου έφερε και για όλα εκείνα που θα μπορούσε να σου φέρει. Για εκείνα που έζησες, για τα συναισθήματα που ένιωσες και για όσα δεν κατάφερες να κάνεις. Μια χρονιά με πολλές επιτυχίες, αποτυχίες. Με κλάματα και χαρές, με κόπο και προσπάθειες για να κατακτήσεις τα όνειρα σου. Με πολλά μαθήματα ζωής.

Κάθε χρόνος που περνάει γίνεσαι σοφότερος. Εκτιμάς κάποιους ανθρώπους λίγο παραπάνω. Έρχεσαι κοντά με άλλους και κάποιους πάλι αποφασίζεις να τους διαγράψεις τελείως από τη ζωή σου. Οι αποτυχίες σε κάνουν δυνατότερο, σε βοηθούν να κάνεις ένα ακόμα βήμα παρακάτω, να υπερβείς τα όρια του εαυτού σου.

Τώρα που τελειώνει αυτή η δύσκολη χρονιά νιώσε σε κάθε κύτταρο του σώματος σου όλα εκείνα τα συναισθήματα που βίωσες στο έπακρο και σκέψου τι μαθήματα πήρες από αυτά. Οι στιγμές χαράς και ευτυχίας είναι εκείνες που σε ώθησαν να προχωρήσεις παρακάτω, όταν οι στιγμές απελπισίας σου χτύπαγαν την πόρτα και σου έλεγαν να τα παρατήσεις. Τα δάκρυα που άφησες για αυτούς που σε πλήγωσαν κατέληξαν σε γέλια, όταν ένα αγαπημένο πρόσωπο σου είπε, ότι θα είναι πάντα εκεί. Την στεναχώρια την αντικατέστησε μια μεγάλη χαρά, με αποτέλεσμα να συνειδητοποιείς πως η ζωή είναι ένας κύκλος. Ένας κύκλος, που μετά από μια χαρά έρχεται μια λύπη και συνεχίζει να γυρνάει Και όσο ο χρόνος-κύκλος γυρνάει, τόσο εμείς βιώνουμε καταστάσεις. Κάποιοι γίνονται καλύτεροι από αυτές. Κάποιοι όχι.

2018, ευχαριστώ για τα μαθήματα.
2019, είμαι έτοιμη για ακόμα περισσότερα.

Πηγή: loveletters.gr