Οι θάνατοι από καρκίνο του μαστού μειώθηκαν φέτος κατά 39%: Τα καλύτερα νέα του 2018 - Kamarini.com

Breaking

Σάββατο 4 Μαΐου 2019

Οι θάνατοι από καρκίνο του μαστού μειώθηκαν φέτος κατά 39%: Τα καλύτερα νέα του 2018

featured image

Ο διάσημος Ιταλός σχεδιαστής Mauro Gatti, απαυδισμένος από όλες τις δυσάρεστες ειδήσεις οι οποίες μας κατέκλυσαν το 2018, για τις οποίες συχνά κλήθηκε να σχεδιάσει, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την τέχνη του για κάτι θετικό: Προκειμένου να συγκεντρώσει όλες τις θετικές ειδήσεις του έτους που πέρασε, που ελάχιστα έχουν δημοσιοποιηθεί.

Μια εβδομάδα, λοιπόν, πριν τη λήξη του 2018, ο Mauro Gatti στο project του “The Happy Broadcast”, συγκέντρωσε ευχάριστες ειδήσεις από όλο τον κόσμο, οι οποίες αποδεικνύουν πρόοδο σε διάφορους τομείς της ζωής και που πρέπει όλοι να μάθουν, γιατί, είτε «κυκλοφόρησαν» είτε όχι, έχουν συμβεί ορισμένα σπουδαία πράγματα στον πλανήτη μας την χρονιά που πέρασε…

Η διεθνής επικράτηση του καπνίσματος έχει ελαττωθεί σημαντικά, αφού όλο και λιγότεροι άνθρωποι καπνίζουν πια –ειδικά γυναίκες.

Τα ποσοστά αλφαβητισμού συνεχίζουν να αυξάνονται από τη μια γενιά στην επόμενη, φτάνοντας σε ιστορικά υψηλά.

Άρχισε από την Αγγλία και επεκτείνεται σε όλο τον κόσμο η απαγόρευση της χρήσης πλαστικών μιας χρήσης, στα καλαμάκια αλλά και σε άλλα είδη.

Σε μία ιστορική συνάντηση κορυφής, οι ηγέτες της Βόρειας και Νότιας Κορέας υποσχέθηκαν να απελευθερώσουν την χερσόνησο από πυρηνικά όπλα, προκειμένου να βάλουν τέλος στον πόλεμο της Κορέας.

Παύει η απαγόρευση των γυναικών οδηγών στη Σαουδική Αραβία. Για πρώτη φορά στην ιστορία τους, οι γυναίκες στη Σαουδική Αραβία θα μπορούν πλέον να κάθονται πίσω από το τιμόνι.

Οι θάνατοι από καρκίνο του μαστού μειώθηκαν φέτος κατά 39%, με αποτέλεσμα να σωθούν 322.660 γυναικείες ζωές.

Η Πορτογαλία απαγόρευσε την χρήση άγριων ζώων στα τσίρκο έως το 2024 με νέο νόμο που «πέρασε» από το κοινοβούλιο. Το ίδιο έγινε και στη Ρουμανία!

Στην Ιταλία επιβλήθηκε μέσω νόμου να χρησιμοποιούνται ΜΟΝΟ αθόρυβα βεγγαλικά, ώστε να μην προκαλείται στρες και άγχος στα ζώα.

Η Γαλλία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που απαγόρευσε στα σούπερ μάρκετ να πετούν τα τρόφιμα που περισσεύουν κάθε μέρα. Πλέον υποχρεώνονται να τα δωρίζουν, αλλιώς θα τους υποβάλλεται πρόστιμο.

…και η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που απαγόρευσε και τα πέντε φυτοφάρμακα που σκοτώνουν τις μέλισσες.

Η Σκωτία είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που δίνει δωρεάν προϊόντα υγιεινής σε γυναίκες χαμηλού οικονομικού εισοδήματος και φοιτητές.

Ο αριθμός των τίγρεων στο «άγριο» κομμάτι του Νεπάλ έχει σχεδόν διπλασιαστεί την τελευταία δεκαετία.

Οι γιατροί στην αγροτική Ρουάντα έχουν πλέον τη δυνατότητα να παραγγέλνουν αίμα και ιατρικές προμήθειες μέσω γραπτού μηνύματος και να τους αποστέλλονται εκεί που βρίσκονται με drone!

Η Καλιφόρνια έγινε η πρώτη Πολιτεία που απαγόρευσε τα πειράματα προϊόντων ομορφιάς σε ζώα.

1.5 εκατομμύριο εθελοντές στην Ινδική πολιτεία Madhya Pradesh έθεσαν ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ: Φύτεψαν 66 εκατομμύρια δέντρα μέσα σε μόλις 12 ώρες!

Τα γιγαντιαία πάντα δεν κινδυνεύουν πια από εξαφάνιση, αφού η Κίνα ετοιμάζει ένα τεράστιο πάρκο προστασίας των πάντα, κόστους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

[Infokids]