Οι αγνοούμενοι μετανάστες και οι οικογένειες τους στο επίκεντρο συζήτησης - Kamarini.com

Breaking

Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

Οι αγνοούμενοι μετανάστες και οι οικογένειες τους στο επίκεντρο συζήτησης

featured image

Τα ανθρωπιστικά και νομικά ζητήματα που αφορούν τους αγνοούμενους μετανάστες και τις οικογένειές τους θα συζητηθούν σε ειδική συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Μαΐου 2019, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου.

Τα μέλη της Επιτροπής θα ενημερώσουν η επικεφαλής της Αποστολής της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού στην Ελλάδα Monica Zanarelli, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου, η αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, γενική επιθεωρήτρια Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, ο  Κωνσταντίνος Κούβαρης, ιατροδικαστής, μέλος της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού, και ο Βασίλειος Παπαδόπουλος, συντονιστής της Νομικής Υπηρεσίας του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094710702-0"); });

Χαιρετισμό θα απευθύνουν η αντιπρόεδρος της Βουλής Αναστασία Χριστοδουλοπούλου, ο πρέσβης της Ελβετίας στην Ελλάδα Olaf Kjelsen και η Mary Werntz, αναπληρώτρια γενική διευθύντρια Επιχειρήσεων της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού.

Στη συνεδρίαση θα παραστούν επίσης η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μιχαήλ Καλογήρου, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτριος Βίτσας και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης.

Μετά το τέλος της συζήτησης, θα ακολουθήσει η παρουσίαση της έκθεσης φωτογραφίας της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού με τίτλο «Κάτι περισσότερο από αριθμοί». Μέσα από εικόνες για την τραγωδία των αγνοουμένων που φιλοξενούνται στο πλαίσιο της έκθεσης επιχειρείται να αναδειχθεί ότι πίσω από κάθε αγνοούμενο υπάρχει μια οικογένεια που αγωνιά μη γνωρίζοντας τι έχει συμβεί στους αγαπημένους της.

Από το 2016, η Διεθνής Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού (ICRC)συνεργάζεται στενά με τις ελληνικές Αρχές για την αντιμετώπιση του ζητήματος των νεκρών και των αγνοουμένων, αλλά και για τη στήριξη των οικογενειών τους.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ