Λύση για τους επιτυχόντες της Προκήρυξης 3Κ δρομολογεί η κυβέρνηση - Kamarini.com

Breaking

Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

Λύση για τους επιτυχόντες της Προκήρυξης 3Κ δρομολογεί η κυβέρνηση

featured image

Λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν επιτυχόντες του μεγάλου διαγωνισμού για τις ανταποδοτικές υπηρεσίες της Αυτοδιοίκησης και οι οποίοι, ενώ περιλαμβάνονταν στους προσωρινούς πίνακες επιτυχόντων δεν ήταν στους οριστικούς, θα δώσει το υπουργείο Εσωτερικών. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, μετά τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι με τη «Διαδικτυακή Ομάδας 3Κ 2018-Ενωμένοι Διοριστέοι».

Πρόκειται για επιτυχόντες της Προκήρυξης 3Κ για τις 8.166 μόνιμες θέσεις σε ανταποδοτικές υπηρεσίες δήμων, οι οποίοι λόγω της μεγάλης καθυστέρησης ολοκλήρωσης της εξέτασης των αιτήσεων, απώλεσαν, τελικά, ειδικά κριτήρια που κατείχαν κατά την υποβολή της υποψηφιότητάς τους και, κατά συνέπεια, την αντίστοιχη μοριοδότηση. Για παράδειγμα, ενώ είχαν ανήλικα τέκνα όταν υπέβαλαν την αίτηση, κατά την εξέτασή της, είχαν πλέον ενηλικιωθεί.

Ο υπουργός χαρακτήρισε «πάρα πολύ σωστό και λογικό το αίτημά τους, τα ειδικά κριτήρια διορισμού τους που ίσχυαν όταν έκαναν την αίτηση να γίνονται δεκτά». Για το λόγο αυτό τόνισε: «Η κυβέρνηση με νομοθετική τροπολογία θα αντιμετωπίσει θετικά όχι μόνο το συγκεκριμένο αίτημα, αλλά θα δώσει λύση με θεσμικό τρόπο σε τέτοιου είδους ζητήματα».

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε, επίσης, ότι «όλοι οι Έλληνες θέλουμε ένα κράτος αποτελεσματικό στην υπηρεσία του πολίτη και θέλουμε να χτιστεί μια νέα σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στο κράτος και στους πολίτες» και πρόσθεσε: «Γι" αυτό το λόγο, οι πολίτες οφείλουν να σέβονται το κράτος, αλλά και το κράτος οφείλει να σέβεται τους πολίτες».

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίησή τους για τη δρομολόγηση της επίλυσης του προβλήματος.