Τα προβλήματα που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν οι γυναίκες με εμφυτεύματα στήθους - Kamarini.com

Breaking

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

Τα προβλήματα που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν οι γυναίκες με εμφυτεύματα στήθους

featured image

Το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσουν χρόνιο πόνο και υπερβολική κούραση αντιμετωπίζουν οι γυναίκες που έχουν εμφυτεύματα στήθους, σύμφωνα με την Βρετανική Εταιρεία Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής.

Δεκάδες χιλιάδες γυναίκες αναφέρουν σε διαδικτυακά φόρουμ ότι έχουν υποφέρει κάποια στιγμή επιπλοκές που σχετίζονται με τα εμφυτεύματα, χωρίς πάντως να υπάρχουν επαρκή επιστημονικά δεδομένα σχετικά με αυτές.

Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει επίσημη διάγνωση, πολλές έχουν δηλώσει ότι παρουσιάζουν διάφορες επιπλοκές και τονίζουν πως μετά την αφαίρεση των εμφυτευμάτων στήθους ήταν πλήρως υγιείς και ελεύθερες συμπτωμάτων.

Ο βρετανικός κυβερνητικός οργανισμός MHRA (Medicines and Healthcare products Regulatory Agency) ανακοίνωσε πως περισσότερες από 1 εκατομμύριο επεμβάσεις εμφυτευμάτων μαστού γίνονται κάθε χρόνο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τα συμπτώματα έχουν γίνει γνωστά από μαρτυρίες γυναικών. Ορισμένα από αυτές είναι σοβαρός στομαχικός πόνος, υπερβολική κούραση, απώλεια μαλλιών, αλλεργίες, εξανθήματα, πόνος στο στήθος, πονοκέφαλοι, φωτοευαισθησία, θόλωση και διαταραχές ύπνου. Αν και πολλοί γιατροί δεν αναγνωρίζουν την ύπαρξη της ασθένειας και δίνουν άλλες εξηγήσεις για τα συμπτώματα -που αφορούν κυρίως το ανοσοποιητικό σύστημα (π.χ. ερυθυματώδης λύκος)- δεν είναι λίγες οι γυναίκες που υποστήριξαν ότι μετά την αφαίρεση των εμφυτευμάτων εξαφανίστηκαν και τα συμπτώματα.

Ο MHRA έλαβε 1.586 αναφορές ανεπιθύμητων συμπτωμάτων που αφορούσαν τα εμφυτεύματα στήθους μεταξύ του 2014 και του 2019, ακόμα όμως αυτά δεν αναγνωρίζονται ως ασθένεια.

Εξάλλου οι ασθενείς απαιτούν αυξημένη προσβασιμότητα στο σύστημα «Υellow Card» (Σ.τ.Σ: ένα διαδικτυακό σύστημα συλλογής πληροφοριών για τις παρενέργειες φαρμάκων και εμβολίων) να ώστε να γίνει πιο γνωστό το εύρος των επιπλοκών από τα εμφυτεύματα μαστού.