Το μέρος της αντρικής ανατομίας για το οποίο δεν ξέρουν τίποτα οι… άντρες - Kamarini.com

Breaking

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

Το μέρος της αντρικής ανατομίας για το οποίο δεν ξέρουν τίποτα οι… άντρες

featured image

Παρά το γεγονός ότι απασχολεί ως πρόβλημα πλήθος αντρών και είναι ένα από τα πιο ευαίσθητα ζητήματα των αντρικών γεννητικών οργάνων, οι περισσότεροι άντρες δεν γνωρίζουν τίποτα για τον προστάτη.

Μόλις 1 στους 4 άντρες ηλικίας 50 ετών και άνω ξέρουν τι κάνει ο προστάτης, παρά το γεγονός ότι είναι κάτι που ένα καλό ποσοστό θα αντιμετωπίσει μεγαλώνοντας, ειδικά αν μιλάμε για υπερτροφίες και υπερπλασίες του προστάτη.

Σε αυτό καταλήγει η μελέτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ουρολογίας που ρώτησε πάνω από 3.000 άντρες σε Αγγλία, Γερμανία και Γαλλία. Το ερωτηματολόγιο ρωτούσε για συγκεκριμένη συμπτωματολογία, μόνο που τελικά αποδείχτηκε πως μόλις ένα 25% μπορούσε να αναγνωρίσει ποια είναι η βασική λειτουργία του προστάτη!

Πέρα από αυτό, φάνηκε και η πρωτοκαθεδρία των στερεοτύπων αναφορικά με την υγεία του προστάτη. «Τα αποτελέσματα είναι ανησυχητικά, ειδικά γιατί η έρευνα στρεφόταν σε εκείνη την ηλικία των αντρών που είναι πιθανότερο να υποφέρει από παθήσεις που συνδέονται με τον προστάτη, όπως ο καρκίνος του προστάτη και η υπερτροφία του προστάτη», είπε χαρακτηριστικά ο ουρολόγος Hein Van Poppel στο ανακοινωθέν.

Ενημερωνόμαστε λοιπόν έγκαιρα και εξεταζόμαστε ετησίως για τον προστάτη από την ηλικία των 50 ετών ή και νωρίτερα ακόμα αν υπάρχει ιστορικό στην οικογένεια…