Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα καταδικάζει την παραβίαση συνόρων και συνθηκών - Kamarini.com

Breaking

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα καταδικάζει την παραβίαση συνόρων και συνθηκών

featured image

Συνάντηση με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ Γ. Στόλτενμπεργκ είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου. Μετά από τη συνάντηση οι δυο τους προχώρησαν σε δηλώσεις.

Η Ελλάδα καταδικάζει την παραβίαση συνόρων και συνθηκών. Χρέος της διεθνούς κοινότητας να ασκηθεί κάθε επιρροή ώστε να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός Με τον γγ του ΝΑΤΟ συζητήσαμε την κατάσταση στη γειτονιά μας τα Βαλκάνια, και την Ανατολική Μεσόγειο.

Ενημέρωσα για την κατάσταση στο Αιγαίο. Κάθε συμπεριφορά εκτός διεθνούς δικαίου είναι άγονη και επικίνδυνη. Η Ελλάδα τάσσεται ιστορικά κατά της χρήσης απειλών ή βίας ενώ πιο ενεργή αναμένεται να είναι η συμμετοχή του ΝΑΤΟ στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού».

«Γεγονότα που οδηγούν στη βίαιη αλλοίωση δημογραφικών δεδομένων αποτελούν μια πρόσθετη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και ανακαλούν ιστορικές μνήμες ανάξιες του σύγχρονου πολιτισμού. Πρόκειται για μια από τις λίγες απειλές που εκδηλώνονται σε ένα περιβάλλον ασφάλειας διαφορετικό από αυτό που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Με τον κ. Στόλτενμπεργκ συμφωνήσαμε στην εκτίμηση ότι το ΝΑΤΟ καλείται να προσαρμοστεί σε αυτά τα νέα δεδομένα προκειμένου να διατηρήσει τις αρχές του, την αποτελεσματικότητά του και το κύρος του. Αλλά και να εξακολουθεί να ασκεί την αποτρεπτική και αμυντική του ικανότητα» τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

«Προσβλέπω στη συνεργασία μαζί σας» είπε ο γ.γ του ΝΑΤΟ απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Ειδικό ρόλο διαδραματίζουν οι ελληνικές δυνάμεις στο ΝΑΤΟ ενώ η χώρα εισφέρει 2% του ΑΕΠ της» δήλωσε ο γενικός γραμματέας.

Επίσης είπε ότι «στο επίκεντρο των συζητήσεων ήταν πώς θα προσφέρουμε ασφάλεια και σταθερότητα στον κόσμο». Επιπλέον ανέφερε πως το ΝΑΤΟ θα συνεισφέρει και θα βοηθήσουν οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ στην αντιμετώπιση των ρευμάτων παράτυπης μετανάστευσης.