Συνάντηση του Δημήτρη Αβραμόπουλου με τον υπουργό Εσωτερικών υποθέσεων των Σκοπίων - Kamarini.com

Breaking

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

Συνάντηση του Δημήτρη Αβραμόπουλου με τον υπουργό Εσωτερικών υποθέσεων των Σκοπίων

featured image

Την προσδοκία να δώσει το προσεχές Συμβούλιο Γενικών υποθέσεων ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων σε Σκόπια και Τίρανα εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών υποθέσεων των Σκοπίων, Όλιβερ Σπασόφσκι σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον επίτροπο Μετανάστευσης και Εσωτερικών υποθέσεων, Δημήτρη Αβραμόπουλο στις Βρυξέλλες.

Οι δύο πλευρές υπέγραψαν σήμερα συμφωνία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, η οποία αποτελεί μέρος του Κοινού Σχεδίου για τα Δυτικά Βαλκάνια.

Ερωτηθείς σχετικά με την αναμενόμενη αυτό το μήνα απόφαση των κρατών-μελών για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, ο Ο. Σπασόφσκι σημείωσε ότι η κυβέρνηση των Σκοπίων έχει σημειώσει «σοβαρή πρόοδο με αποτελέσματα», καθώς έλυσε τα ανοιχτά ζητήματα με τους γείτονές της, ενώ έχει προχωρήσει και σε μια σειρά μεταρρυθμίσεων στα εσωτερικά θέματα, ειδικά σε ό,τι αφορά την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και της διαφθοράς και την καλή λειτουργία των θεσμών. «Αναμένουμε από το Συμβούλιο να πάρει τη σωστή απόφαση που είναι να δώσει ημερομηνία έναρξης των διαπραγματεύσεων σε όλες τις χώρες που αποτελούν πακέτο», κάτι που χαρακτήρισε σημαντικό για όλα τα Βαλκάνια.

Από την πλευρά του ο Δ. Αβραμόπουλος σχολίασε ότι η απόφαση ανήκει στα κράτη-μέλη της ΕΕ, ωστόσο η Επιτροπή πρότεινε την έναρξη των διαπραγματεύσεων καθώς θεωρεί πως όλες οι σχετικές προϋποθέσεις έχουν εκπληρωθεί, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.