Super League 1: Πόσοι προπονητές έχουν μείνει στη θέση τους από την έναρξη της σεζόν - Kamarini.com

Breaking

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019

Super League 1: Πόσοι προπονητές έχουν μείνει στη θέση τους από την έναρξη της σεζόν

featured image

Λίγες ώρες πριν το 2019 πει «αντίο», ο Χουάν Φεράντο ανακοίνωσε στη διοίκηση του ΝΠΣ Βόλος ότι θα αποχωρήσει, καθώς ακόμη δεν έχει ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπωρεί, το οποίο φαίνεται ότι είναι πολύ πιο σοβαρό από ό,τι στην αρχή φαινόταν.

Ο 38χρονος Ισπανός τεχνικός πήρε το πρωί της Τρίτης (31/12) εξιτήριο από το νοσοκομείο, έχοντας συμπληρώσει σχεδόν έναν μήνα στο νοσοκομείο, με τους γιατρούς να του τονίζουν πως θα μπορεί να προπονήσει ξανά σε δύο μήνες. Παρά τη διαβεβαίωση που πήρε από τον σύλλογο της Μαγνησίας ότι θα τον περιμένουν, εκείνος εξήγησε ότι η απόφασή του είναι ειλημμένη.

Έτσι, ο Φεράντο έγινε ακόμη ένας προπονητής που έφυγε από ομάδα της Super League 1, με ελάχιστες πλέον να συνεχίζουν με τον άνθρωπο που ξεκίνησε τη σεζόν στον πάγκο τους.

Πριν από τον 38χρονο Ισπανό, είχε προηγηθεί η αντικατάσταση του Νίκου Κωστένογλου από τον Μάσιμο Καρέρα στην ΑΕΚ, ενώ προηγουμένως ο Μίλαν Ράσταβατς είχε αντικαταστήσει τον Μπόρχα Χιμένεθ στον Αστέρα Τρίπολης και ο Σάββας Πανετλίδης τον -υπηρεσιακό- Γιώργο Κορακάκη, που είχε αναλάβει τον Ατρόμητο μετά το τέλος της συνεργασίας με τον Γιάννη Αναστασίου.

«Θύμα» των πάγκων είχε πέσει ο Κίκο Ραμίρεθ στον πάγκο της Ξάνθης, με τον Γιώργο Παράσχο να αναλαμβάνει στη θέση του, αφού πρώτα ανέλαβε για λίγο ο Τάσος Σιδέρης ως υπηρεσιακός. Ο Ισπανός ήταν ο όγδοος κατά σειρά προπονητής που απομακρύνθηκε από την ομάδα στην οποία ξεκίνησε τη σεζόν, μετά από αυτούς των ΑΕΛ, ΑΕΚ, Άρη, Πανιωνίου, Λαμίας, Παναιτωλικού και Ατρόμητου.


Όσον αφορά την ομάδα της Λάρισας, που άνοιξε αυτόν τον… χορό, ξεκίνησε με διαφορετικό τεχνικό την προετοιμασία της και άλλος είναι στον πάγκο της από την πρεμιέρα. Ο Γκόραν Πέτριτς είδε την πόρτα της εξόδου στις 8 Αυγούστου, 15 ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, με τον Μιχάλη Γρηγορίου.

Ακολούθησε ο Μιγκέλ Καρντόσο, με τη θέση του να παίρνει ο Νίκος Κωστένογλου, που με τη σειρά του έδωσε σε άλλον τη… σκυτάλη στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο. Στη συνέχεια αποχώρησε ο Σάββας Παντελίδης από τον Άρη, που τον αντικατέστησε για λίγο ο Απόστολος Τζερζής, για να αναλάβει στη συνέχεια ο Μίκαελ Ένινγκ. Επόμενος ήταν ο Άκης Μάντζιος από τον Πανιώνιο, που τον αντικατέστησε ο Νίκι Παπαβασιλείου.

Ακολούθησε ο Σωτήρης Αντωνίου, που τη θέση του πήρε ο Άκης Μάντζιος, ο οποίος δεν άργησε να βρει ξανά δουλειά, με τον Λουίς Κάστρο να απομακρύνεται στη συνέχεια από τον Παναιτωλικό, για να τον αντικαταστήσει ο Μάκης Χάβος.

Κοινώς, στη Super League 1 μόλις τέσσερις προπονητές ξεκίνησαν τη σεζόν και συνεχίζουν στους πάγκους των ομάδων που ανέλαβαν. Από αυτούς, μόλις οι δύο έχουν κρατήσει τη δουλειά τους από την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο. Αυτοί είναι οι τεχνικοί των δύο «αιωνίων», Πέδρο Μαρτίνς (Ολυμπιακός) και Γιώργος Δώνης (Παναθηναϊκός).

Οι άλλοι δύο που συνεχίζουν το έργο που ανέλαβαν το καλοκαίρι του έτους που φεύγει, είναι ο Αμπέλ Φερέιρα του ΠΑΟΚ και ο Γιώργος Σίμος του ΟΦΗ, με την επιλογή του, αλλά και τα αποτελέσματα που έχει πετύχει, να αποτελούν τη μεγάλη ευχάριστη έκπληξη.

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ