Μητσοτάκης: Όταν πετάς τσιμεντόλιθο από τον 2ο όροφο είναι απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση - Kamarini.com

Breaking

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

Μητσοτάκης: Όταν πετάς τσιμεντόλιθο από τον 2ο όροφο είναι απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση

featured image

Για το ζήτημα της ασφάλειας και των γεγονότων γύρω από τις εκκενώσεις των καταλήψεων ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε στη συνέντευξή του στον Alpha ότι είναι «απαράδεκτο αυτό που έγινε στο Κουκάκι. Δεν είμαι αυτός που θα υποδείξει στον εισαγγελέα τι πράξη είναι αυτή. Η πρόθεση να τραυματίσεις κάποιον, πετώντας τσιμεντόλιθο, είναι δεδομένη».

«Επανέλαβα μία τοποθέτηση που έκανα για το πρόβλημα των Εξαρχείων. Υπάρχει μία μεγάλη πρόοδος. Στα Εξάρχεια δεν έμπαινε κανείς. Ήταν γκέτο. Αυτό έχει αλλάξει», τόνισε.


Και συνέχισε λέγοντας: «Καταλήψεις αδειάζουν και δίνονται πίσω στους κατοίκους τους. Υπάρχει σχέδιο και εφαρμόζεται. Είδαμε διάφορους τύπους να πετούν 10κιλους τσιμεντόλιθους στο κεφάλι αστυνομικών. Δεν είμαι εγώ στη θέση να πει στον εισαγγελέα πώς θα χειριστεί την υπόθεση. Ωστόσο η πρόθεση να σκοτώσεις κάποιον όταν του πετάς τσιμεντόλιθους από το δεύτερο όροφο είναι προφανής. Δεν είμαι έτοιμος να κάνω αλλαγές στον ποινικό κώδικά. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι όταν πετάς τσιμεντόλιθο από τον 2ο όροφο αυτό είναι απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση.

Για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Αν υπήρξαν περιπτώσεις που η αστυνομία έδειξε υπερβάλλον ζήλο θα εξεταστούν από την ΕΛ.ΑΣ. Δεν έχω κανένα δεδομένο για να μιλήσω για αστυνομική αυθαιρεσία και όπου υπάρχουν ενδείξεις οι υποθέσεις ερευνώνται. Μου κάνει εντύπωση ωστόσο που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πει κουβέντα για τους τσιμεντόλιθους».

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ