Μητσοτάκης: Θα ασκήσουμε βέτο για το μνημόνιο Λιβύης - Τουρκίας - Kamarini.com

Breaking

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

Μητσοτάκης: Θα ασκήσουμε βέτο για το μνημόνιο Λιβύης - Τουρκίας

featured image

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε σήμερα συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και αφού αναφέρθηκε στην επιλογή της Κατερίνας Σακελλαροπούλου, στην επαναλειτουργία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής αλλά και για την συμφωνία Τουρκίας Λιβύης για τα θαλάσσια σύνορα.

Ο ίδιος αρχικά ξεκαθάρισε ότι «δεν επίκειται άμεσα κανένας ανασχηματισμός, δεν είναι στις προθέσεις μου, αλλά όταν γίνει βεβαίως θα λάβω υπόψη μου τα αποτελέσματα της αξιολόγησης».

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη διάσκεψη στο Βερολίνο για την Λιβύη, στην οποία δεν είναι καλεσμένη η Ελλάδα. «Κακώς δεν προσκληθήκαμε στο Βερολίνο. Βεβαίως η Ελλάδα ποτέ δεν συμμετείχε στη διαδικασία του Βερολίνου. Από το 2015 δεν μας προσκαλούν στη διάσκεψη στο Βερολίνο. Η κυβέρνηση τότε είχε αδιαφορήσει και αυτή την κατάσταση κληρονομήσαμε εμείς».


Ο Έλληνας πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμιά περίπτωση η Ελλάδα να αποδεχτεί λύση με μνημόνιο Λιβύης – Τουρκίας. «Θα ασκήσουμε βέτο πριν καν φτάσει στο Συμβούλιο Κορυφής η συμφωνία για τη Λιβύη»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «η Τουρκία προκαλεί, επειδή απομονώνεται». Ο ίδιος υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα έχει ισχυρούς συμμάχους». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι «παρά την όξυνση τα κανάλια επικοινωνίας με την Τουρκία εξακολουθούν να είναι ανοιχτά. Στην Χάγη θα πάμε μόνο για υφαλοκρηπίδα.  Δεν συζητάμε με τους Τούρκους ανύπαρκτα ζητήματα».

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ