Ολοκληρώθηκε το βιβλίο του Νίκου Κοτζιά για το Μακεδονικό - Kamarini.com

Breaking

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

Ολοκληρώθηκε το βιβλίο του Νίκου Κοτζιά για το Μακεδονικό

featured image

Έτοιμο είναι όπως μαθαίνουμε το βιβλίο που έγραφε στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του όλο τον προηγούμενο χρονικό διάστημα ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ένα πόνημα που αν μη τι άλλο περιμένει με αγωνία ο πολιτικός κόσμος και ιδίως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς σε αυτό θα υπάρχουν αναλυτικές αναφορές σε συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, επαφές εντός και εκτός συνόρων καθώς επίσης και έγγραφα που ανταλλάχθηκαν μεταξύ Ελλάδας και Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας μέχρι να φθάσουμε στην επίμαχη διακρατική συνομολόγηση της 12ης Ιουνίου 2018.

Ωστόσο το βιβλίο σύμφωνα με πληροφορίες θα αργήσει ακόμη μερικούς μήνες μέχρι να πάει στο τυπογραφείο καθώς ο πανεπιστημιακός καθηγητής έχει γράψει… πάρα πολλά και τώρα θα πρέπει να αρχίσει να κόβει. «Έχει γράψει πάνω από 800 σελίδες» όπως τονίζουν συνεργάτες του. Αυτό βέβαια μόνο εύκολο δεν είναι αφού ο συγγραφέας δεν θέλει για κανέναν λόγο να αλλοιώσει έστω και ένα κεφάλαιο από αυτά που έχει γράψει. Άρα θα πρέπει να κάτσει να το ξαναδιαβάσει από την αρχή προκειμένου να κόψει ό,τι μπορεί να θεωρείται πλεονασμός. Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι είναι ευκολότερο να γράψεις 100.000 χιλιάδες λέξεις παρά να κόψεις 10.000.


Θυμίζουμε ότι ο πάλαι ποτέ επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας ξεκίνησε να γράφει το βιβλίο με εντατικούς ρυθμούς το καλοκαίρι που βρισκόταν απομονωμένος στο εξοχικό που διατηρεί στη γραφική Αλόννησο, κάτι που είχε προκαλέσει έντονες αναταράξεις στην Κουμουνδούρου καθώς ο κ. Κοτζιάς είναι από τους ανθρώπους που δεν μασάνε τα λόγια τους κάτι που απέδειξε και όταν ήταν βουλευτής, δημοσιοποιώντας αποχαρακτηρισμένα έγγραφα του ΥΠ.ΕΞ. για πολιτικούς του αντιπάλους.

Το ενδιαφέρον έγκειται μεταξύ άλλων στις προσωπικές αναφορές που θα γίνουν στον τέως πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα καθώς επίσης και εάν επιτέλους θα δει το φως της δημοσιότητας η επιστολή παραίτησης που είχε στείλει τον Οκτώβριο του 2018 στον τότε πρόεδρο της κυβέρνησης. Μιας παραίτησης που προέκυψε μετά την έντονη λογομαχία που είχε στο Υπουργικό Συμβούλιο με τον τότε υπουργό Εθνικής Άμυνας και πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο. Συν τοις άλλοις ο πάλαι ποτέ κυβερνητικός εταίρος έχει χαρακτηρίσει τότε τον κ. Κοτζιά «ολετήρα», προσθέτοντας ότι είχε στήσει «με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Εξωτερικών εγκληματική οργάνωση» για την παράδοση της Μακεδονίας. Είναι κάτι περισσότερο από βέβαιο ότι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών θα δίνει μέσα από το βιβλίο τις δικές του απαντήσεις σε όσα του καταμαρτυρούν. Όπως υποστηρίζουν μάλιστα οι γνωρίζοντες, ο συγγραφέας δεν θα καταθέσει απλά την άποψή του αλλά θα παραθέσει και αδιαμφισβήτητα ντοκουμέντα.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ