Στέλιος Πέτσας για Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Σηματοδοτεί το πέρασμα σε μια νέα εποχή - Kamarini.com

Breaking

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

Στέλιος Πέτσας για Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Σηματοδοτεί το πέρασμα σε μια νέα εποχή

featured image

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» και αναφερόμενος στην επιλογή της κυρίας Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, υπογράμμισε ότι σηματοδοτεί το πέρασμα σε μια νέα εποχή και είναι μια υποψηφιότητα ενωτική και αξιοκρατική.

Συμπλήρωσε δε ότι είναι μια υποψηφιότητα ευρύτερης συναίνεσης και σε καμιά περίπτωση δεν αποσκοπεί στο να «στριμωχτούν» τα υπόλοιπα κόμματα.

Σε ότι αφορά το Μεταναστευτικό/Προσφυγικό, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι δεν υπάρχει απολύτως καμία αλλαγή στην πολιτική της Κυβέρνησης. Όπως είπε, η κυβέρνηση προσπάθησε στο πρώτο εξάμηνο να βάλει σε λειτουργία το σχέδιο της και να συγκεκριμενοποιήσει τους άξονες του. Μόλις αυτό έγινε θεσμοθετήθηκε το αρμόδιο υπουργείο και τοποθετήθηκε ο κ. Μηταράκης για να τρέξει τις εξελίξεις.

Επεσήμανε ότι το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο δεν έλυσε προβλήματα, αλλά δημιούργησε ακόμα περισσότερα.


Η απουσία της Ελλάδας από την Διάσκεψη του Βερολίνου

Αναφερόμενος στο θέμα της διάσκεψης του Βερολίνου για τη Λιβύη και τον αποκλεισμό της Ελλάδας από αυτήν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας». Τόνισε ότι οι συνομιλίες για τη Λιβύη έχουν ξεκινήσει από το 2015 και ότι η Ελλάδα δεν συμμετείχε σε αυτές, γεγονός που καθιστά δύσκολη τη συμμετοχή της τώρα. «Εμείς θέλουμε να συμμετάσχουμε στην όλη διαδικασία και συνεχίζουμε τις προσπάθειες μας να έχουμε λόγο στις εξελίξεις στη Λιβύη σε κάθε φόρουμ όπου λαμβάνονται αποφάσεις και πρωτοβουλίες», είπε χαρακτηριστικά.

Ελληνοτουρκικά

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά διευκρίνισε ότι το γεγονός πως ο Ερντογάν είναι προκλητικός, δεν σημαίνει πως είναι και ισχυρός. «Η πολιτική του Ερντογάν αποδοκιμάζεται διεθνώς και οι παράνομες συμφωνίες που υπέγραψε με τη Λιβύη δεν παράγουν κανένα αποτέλεσμα», είπε ο κ. Πέτσας συμπληρώνοντας πως με βάση όλα αυτά η Ελλάδα κινείται ώστε να διασφαλίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα, τονίζοντας ότι ο Ερντογάν δεν έχει κανένα σύμμαχο στην περιοχή.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ