Μυστηριώδης πνευμονία στην Κίνα: Μια μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο δεν μπορεί να αποκλειστεί - Kamarini.com

Breaking

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

Μυστηριώδης πνευμονία στην Κίνα: Μια μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο δεν μπορεί να αποκλειστεί

featured image

Ο κίνδυνος η μυστηριώδης ιογενής πνευμονία που πλήττει την Κίνα να μεταδοθεί στους ανθρώπους είναι «χαμηλός» αλλά «δεν αποκλείεται», ανακοίνωσαν σήμερα οι κινεζικές υγειονομικές αρχές.

Η ασθένεια έχει ήδη προκαλέσει έναν θάνατο. Τροφοδοτεί τους φόβους για επανεμφάνιση ενός ιού τύπου SARS, που είχε προκαλέσει τον θάνατο περίπου 650 ανθρώπων στην ηπειρωτική Κίνα και στο Χονγκ Κονγκ το 2002-2003.

Μία από τους 41 αρρώστους που έχουν καταγραφεί στην πόλη Βουχάν (κέντρο), την πόλη απ΄όπου ξεκίνησε η επιδημία, μπορεί να μολύνθηκε από τον σύζυγό της, εκτίμησε σήμερα η δημοτική επιτροπή υγιεινής και υγείας.

Σε μια ανακοίνωση ανέφερε πως ο σύζυγος της γυναίκας αυτής εργαζόταν σε μια μεγάλη αγορά θαλασσινών, όπου έχουν εντοπιστεί και τα περισσότερα κρούσματα μέχρι στιγμής. Ωστόσο εκείνη λέει ότι δεν είχε πάει ποτέ στην αγορά.

«Δεν έχει υπάρξει καμία συγκεκριμένη απόδειξη μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο» από την έναρξη αυτής της επιδημίας που συνδέεται με έναν νέο κοροναϊό, υπογράμμισε η επιτροπή, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.


«Η πιθανότητα μιας περιορισμένης μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο δεν μπορεί να αποκλειστεί, αλλά ο κίνδυνος μιας μετάδοσης μεταξύ ανθρώπων εξακολουθεί να είναι σχετικά χαμηλός».

Η εν λόγω αγορά έχει κλείσει από την 1η Ιανουαρίου, με απόφαση των αρχών.

Εξάλλου, η ασθένεια διαγνώστηκε σε μια γυναίκα από τη Βουχάν κατά την άφιξή της στην Ταϊλάνδη, ανέφερε χθες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, επικαλούμενος τις ταϊλανδικές αρχές.

Μια άλλη ένδειξη που μπορεί να οδηγήσει σε σκέψεις για μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο: η ασθενής αυτή λέει ότι δεν σύχναζε στην αγορά όπου σημειώθηκαν τα περισσότερα κρούσματα, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Η δημοτική επιτροπή υγιεινής και υγείας της Βουχάν διευκρίνισε σήμερα πως η πλειονότητα των φορέων του ιού που έχουν ασθενήσει είναι άνδρες, οι περισσότεροι μιας ορισμένης ηλικίας.

Στο Χονγκ Κονγκ οι αρχές ενίσχυσαν τα μέτρα εντοπισμού, κυρίως εγκαθιστώντας σημεία ελέγχου της θερμοκρασίας για τους ταξιδιώτες που φθάνουν στην ημιαυτόνομη επαρχία.

Σύμφωνα με τις αρχές του Χονγκ Κονγκ, 71 άνθρωποι που μετέβησαν πρόσφατα στη Βουχάν εισήχθησαν στο νοσοκομείο με πυρετό και αναπνευστικά προβλήματα, αλλά 60 έλαβαν εξιτήριο και ο ιός δεν διαγνώστηκε σε κανέναν από αυτούς.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ