ΚΚΕ: Όσο αντικομουνιστικό μελάνι και να χύσει η ΕΕ, δεν θα καταφέρει να ξαναγράψει την ιστορία των λαών - Kamarini.com

Breaking

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

ΚΚΕ: Όσο αντικομουνιστικό μελάνι και να χύσει η ΕΕ, δεν θα καταφέρει να ξαναγράψει την ιστορία των λαών

featured image

Την «αντικομμουνιστική εκστρατεία της ΕΕ» κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος, με παρέμβασή του στη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, με θέμα την «διαστρέβλωση της ευρωπαϊκής ιστορίας και μνήμη του Β» Παγκοσμίου Πολέμου».

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ ανέφερε: «Καταλαβαίνουμε την ανησυχία σας. Παρά τις αντικομουνιστικές αποφάσεις του Ευρωκοινοβουλίου, την εκστρατεία ψέματος, διαστρέβλωσης της ιστορίας, την προκλητική εξίσωση κομουνισμού με το τέρας του φασισμού, τα δισεκατομμύρια ευρώ για προγράμματα «φρονηματισμού» της νεολαίας, δεν έχετε καταφέρει να ξαναγράψετε την ιστορία. Γι» αυτό για μήνες κρατάτε την «αντικομμουνιστική μηχανή σε ψηλές στροφές». Με το αντικομμουνιστικό ψήφισμα, με αλλεπάλληλες συζητήσεις αντικομουνιστικού χαρακτήρα σε κάθε ολομέλεια».


«Ο αντικομμουνισμός είναι στο DNA της ΕΕ και το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής οι λαοί το ξέρουν, το βλέπουν. Αποθράσυνση φασιστικών και εγκληματικών ομάδων, ανάμεσά τους κι η υπόδικη ναζιστική ΧΑ στην Ελλάδα. Απαγορεύσεις ΚΚ σε χώρες της ΕΕ -στην Πολωνία, στις χώρες της Βαλτικής, περιορίζοντας τη δράση των κομμουνιστών, περιορίζοντας τη συμμετοχή τους στις εκλογές, με διώξεις αγωνιστών, με ξήλωμα ιστορικών μνημείων» πρόσθεσε.

«Δεν θα τα καταφέρετε! Όσο κι αν πασχίζετε να βαφτίσετε τη «Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης» σε «μέρα της Ευρώπης», η αλήθεια θα λάμψει. Γιατί φέτος συμπληρώνονται 75 χρόνια από το τέλος του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, τότε που τον χιτλεροφασισμό τον τσάκισε η πάλη των λαών, με επικεφαλής τους κομμουνιστές, τη Σοβιετική Ένωση, τον Κόκκινο Στρατό» είπε απευθυνόμενος στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, καταλήγοντας: «Το μέλλον των λαών δεν συμβιβάζεται με την καπιταλιστική εκμετάλλευση, με τη φτώχεια, τον πόλεμο, την προσφυγιά! Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον!».

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ