Πώς θα δίνεται το μπόνους των εδρών στους συνασπισμούς κομμάτων - Kamarini.com

Breaking

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

Πώς θα δίνεται το μπόνους των εδρών στους συνασπισμούς κομμάτων

featured image

Διευκρινήσεις αναφορικά με τον τρόπο που θα δίνεται το μπόνους των εδρών βάσει του νέου εκλογικού νόμου έδωσε σήμερα, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Θέμα 104,6», ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Όπως τόνισε σε σχέση με το μπόνους των εδρών που θα δίνεται σε συνασπισμό κομμάτων, «αυτό που λέει ο νόμος είναι πως όταν υπάρχει συνασπισμός κομμάτων για να πάρει το μπόνους ως πρώτη πολιτική δύναμη θα πρέπει ο μέσος όρος του ποσοστού να είναι μεγαλύτερος από το ποσοστό του δεύτερου κόμματος».


Πρόσθεσε δε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης το πρώτο εξάμηνο της τετραετίας καθαρίζει τους όρους του πολιτικού παιχνιδιού όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά όταν έλεγε ότι θα φέρω έναν νόμο που είναι αναλογικότερος. Είμαστε σίγουροι ότι ο εκλογικός νόμος λειτουργεί και είναι δικαιότερος».

Ο υπουργός Εσωτερικών προανήγγειλε ότι μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2020 θα έρθει στη Βουλή ο νόμος των εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση που «θα συνοδεύει τον συνολικό νόμο για την αυτοδιοίκηση τον οποίο έχουμε ξεκινήσει να ετοιμάζουμε».

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ