Megxit: Ο πρίγκιπας Χάρι αψήφησε τις εντολές της Ελισάβετ, ενημέρωσε Γουίλιαμ και Κάρολο με μέιλ - Kamarini.com

Breaking

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020

Megxit: Ο πρίγκιπας Χάρι αψήφησε τις εντολές της Ελισάβετ, ενημέρωσε Γουίλιαμ και Κάρολο με μέιλ

featured image

Ο πρίγκιπας Χάρι αψήφησε τη βασίλισσα Ελισάβετ ανακοινώνοντας πως ο ίδιος και η γυναίκα του Μέγκαν Μαρκλ θα εγκαταλείψουν τα βασιλικά τους καθήκοντα.

Οι νέες πληροφορίες αναφορικά με την εξέλιξη που έχει προκαλέσει αναταραχή στη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας δείχνουν πως ο πρίγκιπας Χάρι αγνόησε τις σαφείς οδηγίες που είχε δώσει η βασίλισσα να μην προχωρήσει σε ανακοινώσεις, όπως μεταδίδει η εφημερίδα Evening Standard.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμες πηγές τους παλατιού, που επικαλείται η εφημερίδα, η Βασίλισσα Ελισάβετ είχε ξεκαθαρίσει στον εγγονό της πως δεν θα πρέπει να προχωρήσει αυτή την εβδομάδα σε ανακοινώσεις για το μέλλον του, μετά το αίτημά του να έχει συνάντηση μαζί της στο Sandringham.

Η άρνηση του Δούκα του Σάσσεξ να συμμορφωθεί με τις εντολές της επικεφαλής της βασιλικής οικογένειας προκάλεσε στο παλάτι «πόνο» και «απογοήτευση», σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ φαίνεται πως ανέλαβε ρόλο γεφυροποιού με τον αδελφό του το φθινόπωρο, λίγο μετά το ντοκιμαντέρ για το ζεύγος των Σάσσεξ,  που προκλήθηκε τον Οκτώβριο, στο οποίο ήταν προφανές πως η βασιλική ζωή τους δεν τους ήταν και τόσο ευχάριστη.

Πιστεύεται πως ο Γουίλιαμ ήθελε να επισκεφθεί τον αδελφό του στο αγρόκτημα Φρόγκμορ, αλλά τελικά η συνάντηση αυτή δεν έγινε.

Η Standard περιγράφει τη «δραματική αλληλουχία» γεγονότων που οδήγησαν τον 6ο στη διαδοχή του θρόνου στην παραίτησή του από τα βασιλικά καθήκοντα πρώτης γραμμής «έπειτα από μήνες περισυλλογής και συζητήσεων» και στην ανακοίνωση – βόμβα.


Το ζεύγος Χάρι και Μέγκαν ωστόσο φαίνεται να πιστεύει πως συμβάλλει στη διατήρηση μιας νέας μορφής της μοναρχίας και πως μπορεί να προσεγγίσει με την κίνησή του ένα νεαρότερο και πιο ποικίλο κοινό σε σχέση με άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Η σειρά των γεγονότων που οδήγησαν στην ανακοίνωση- βόμβα των Σάσεξ είναι η εξής:

Ο Χάρι είχε ζητήσει από τον πρίγκιπα Κάρολο λίγο πριν τα Χριστούγεννα να περνάει περισσότερο χρόνο στον Καναδά και τις ΗΠΑ αλλά πήρε την απάντηση πως πρέπει να καταρτίσει ένα πιο λεπτομερές σχέδιο. Ο Χάρι έστειλε ένα προσχέδιο της πρότασής του στον πατέρα του στις αρχές του νέου έτους αλλά και πάλι έλαβε την απάντηση πως χρειαζόταν περισσότερος χρόνος για να σκεφτούν τις περίπλοκες πτυχές, ειδικά στα θέματα της χρηματοδότησης Ο Χάρι ζήτησε συνάντηση με τη βασίλισσα στο Sandringham μόλις θα επέστρεφε με τη Μέγκαν και τον Άρτσι από τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους στον Καναδά, το Σαββατοκύριακο. Ο Χάρι πήρε την απάντηση πως η βασίλισσα θα χαιρόταν πολύ να τον συναντήσει αλλά δεν ήταν διατεθειμένη να συζητήσει μαζί του το σχέδιό του πριν εκείνος το συζητήσει λεπτομερώς με τον πατέρα του. Η προγραμματισμένη συνάντηση μπλοκαρίστηκε από ανθρώπους της βασιλικής αυλής αλλά η Βασίλισσα ξεκαθάρισε στον Χάρι πως δεν θα πρέπει να δημοσιοποιήσει τα μελλοντικά του σχέδια αυτή τη στιγμή. Ο πρίγκιπας Κάρολος και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, οι επόμενοι δύο στη σειρά της διαδοχής, έλαβαν αντίγραφο της δήλωσης Χάρι και Μέγκαν  με μέιλ μόλις δέκα λεπτά πριν αυτή αναρτηθεί και χωρίς να ακολουθήσει κάποια τηλεφωνική ενημέρωση. Αξιωματούχοι της αυλής προειδοποιούν πω ς ο Χάρι και η Μέγκαν θα υποστούν συνέπειες για αυτήν τους την πράξη.

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ