Προσπαθούν να μας φιμώσουν - Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος κατέθεσε αγωγή και διεκδικεί 28.000 ευρώ για ανάρτηση στο ΒΑΘΥ LUBEN - Kamarini.com

Breaking

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

Προσπαθούν να μας φιμώσουν - Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος κατέθεσε αγωγή και διεκδικεί 28.000 ευρώ για ανάρτηση στο ΒΑΘΥ LUBEN

featured image

Διεκδικεί αποζημίωση 28.000 ευρώ για «προσβολή προσωπικότητας και παράνομη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων».

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος κατέθεσε αγωγή και διεκδικεί 28.000 ευρώ για ανάρτηση στο ΒΑΘΥ LUBEN.

Στις 7 Μαΐου του 2019, η Έλενα Σ. ανάρτησε φωτογραφία του Κωνσταντίνου Μπογδάνου στην ομάδα του Facebook «ΒΑΘΥ LUBEN».


[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

H λεζάντα που συνόδευε τη φωτογραφία ήταν: «Παιδιά σος ο Mπογδανος κάτω από το γραφείο μου. Γουάτ του ντου;».

Η δημοσίευση συγκέντρωσε περισσότερα από 500 reactions και 200 σχόλια, παρ’όλο που η Έλενα Σ. ήταν πρόσφατο μέλος της ομάδας, όπως λέει.

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος κατέθεσε αγωγή, με την οποία κατηγορεί την Έλενα Σ. για παράνομη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων και προσβολή προσωπικότητας.

Η πρώτη κατηγορία αφορά στο γεγονός ότι η εναγόμενη τράβηξε και δημοσίευσε σε δημόσιο group φωτογραφία του Μπογδάνου χωρίς τη συγκατάθεσή του.

Η δεύτερη κατηγορία δεν αφορά τόσο στην αρχική δημοσίευσή της, όσο στο γεγονός ότι αντέδρασε θετικά με Facebook reactions σε επιθετικά σχόλια που άφησαν άλλα μέλη του group.


Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος κατηγορεί την Έλενα Σ. ότι «επιδοκίμασε και υιοθέτησε» 39 «ειρωνικά, υβριστικά, συκοφαντικά και απειλητικά σχόλια» στο σύνολό τους, «δίχως ουδέποτε να διαμαρτυρηθεί ή να επιδιώξει τη διαγραφή». Την κατηγορεί, ακόμη, ότι σε πέντε σχόλια αντέδρασε με το reaction «Τέλειο», ενώ απάντησε επιδοκιμαστικά σε άλλα δέκα.

Η αποζημίωση που ζητά είναι: 20.000 ευρώ για προσβολή προσωπικότητας και 8.000 ευρώ για την προσβολή του δικαιώματος προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Επίσης ζητάει, την επιβολή χρηματικής ποινής της τάξης των 5.000 ευρώ για κάθε μελλοντική αναφορά της Έλενας Σ. που συνιστά προσβολή στην προσωπικότητά του.

Στη δικογραφία παραθέτει σχόλια που έγραψαν μέλη της ομάδας κάτω από την αρχική ανάρτηση της Έλενας Σ., τα οποία ο ίδιος βρίσκει προσβλητικά. Ενδεικτικά θεωρεί ότι με το σχόλιο «Βγάλ’τον έξω και κατούρα» χαρακτηρίζεται ως «άξιος να δεχθώ προσβλητική, υποτιμητική, εξευτελιστική συμπεριφορά», με το σχόλιο «Πέσε αλα WWE από την γωνία του κτηρίου…ΣΤΟΝ ΑΥΧΕΝΑ ΤΟΥ» ως «άξιος να δεχθώ βία», με το «ξερνα δεν θανε και δυσκολο» ως «πρόσωπο που προκαλώ αηδία στον άλλον» και με το «Κάνε παράπονα στον δημο γτ αγνωστοι αφοδευουν στην μεση του δρομου», ως «έχων μηδενική αξία, όπως τα ανθρώπινα περιττώματα».

Ταυτόχρονα, υποστηρίζει ότι με αυτή την ανάρτηση και τα σχόλια που ακολούθησαν «δημιουργήθηκε κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητά μου, αλλά και για την ίδια μου τη ζωή, λαμβάνοντας ιδίως υπόψη το ότι κατά το παρελθόν, ήτοι στις 10-05-2012, υπήρξα θύμα περιστατικού άγριου ξυλοδαρμού, κατόπιν παρελθοντικής διαδικτυακής στοχοποίησής μου, με παρόμοιο τρόπο, ως άνω».

[/expander_maker]

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ