Μέτρα για τον κορονοϊό στο Χονγκ Κονγκ: Δουλειά από το σπίτι για τους δημόσιους υπαλλήλους, κλειστά σχολεία - Kamarini.com

Breaking

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

Μέτρα για τον κορονοϊό στο Χονγκ Κονγκ: Δουλειά από το σπίτι για τους δημόσιους υπαλλήλους, κλειστά σχολεία

featured image

Την αναστολή της λειτουργίας των σχολείων τουλάχιστον έως τις 16 Μαρτίου ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ, στην προσπάθειά της να περιορίσει την επέκταση της επιδημίας του covid-19, ενώ επεσήμανε στους μαθητές που βρίσκονται στο εξωτερικό ότι δεν χρειάζεται να βιαστούν να επιστρέψουν.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα μπορούν να εργάζονται από το σπίτι τους ως τις 23 Φεβρουαρίου, προκειμένου να περιοριστεί ο κίνδυνος επέκτασης της επιδημίας του νέου κορονοϊού.


Ο υπουργός Παιδείας Κέβιν Γιεούνγκ δήλωσε ότι τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά ως τουλάχιστον τα μέσα Μαρτίου, ενώ με προηγούμενη απόφαση θα έμεναν κλειστά ως τις 2 Μαρτίου, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ.

«Οι κοινωνικές αποστάσεις και η αποφυγή της μαζικής μετακίνησης του πληθυσμού αποτελεί στρατηγική για την πρόληψη και τον έλεγχο της επιδημίας» εξήγησε ο Γιεούνγκ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Δεν υπάρχει βιασύνη για τους μαθητές που βρίσκονται τώρα στην ηπειρωτική (Κίνα) ή σε άλλες χώρες να επιστρέψουν στο Χονγκ Κονγκ» πρόσθεσε.

Στο Χονγκ Κονγκ έχουν καταγραφεί 50 κρούσματα του covid-19.

Πολλά σχολεία κάνουν ήδη μαθήματα μέσω διαδικτύου.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ