Καταδίκη εργοδότη στη Μεσσηνία που ανάγκαζε τους εργαζόμενους να του επιστρέφουν δώρα και επιδόματα - Kamarini.com

Breaking

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Καταδίκη εργοδότη στη Μεσσηνία που ανάγκαζε τους εργαζόμενους να του επιστρέφουν δώρα και επιδόματα

featured image

Καταδίκη εργοδότη στη Μεσσηνία – Χρήσιμες πληροφορίες: Μία εργαζόμενη από την περιοχή της Μεσσηνίας κατήγγειλε τον εργοδότη της. Ο λόγος ήταν πως την ανάγκαζε να του επιστρέφει χρήματα. Τα συγκεκριμένα χρήματα προέρχονταν από καταθέσεις του εργοδότη στην τράπεζα. Μάλιστα, εκείνες σχετίζονταν με το δώρο Χριστουγέννων, το δώρο Πάσχα, καθώς και το επίδομα άδειας.

Καταδίκη εργοδότη στη Μεσσηνία – Χρήσιμες πληροφορίες: Η εκδίκαση της υπόθεσης και η δικαίωση για την εργαζόμενη

Η υπόθεση εκδικάσθηκε πριν από λίγο καιρό σε πρώτο βαθμό. Η εκδίκαση της υπόθεσης έγινε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Καλαμάτας. Μάλιστα, ο εργοδότης κρίθηκε ένοχος. Επιπλέον, του επιβλήθηκε ποινή φυλακίσεως οκτώ μηνών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εργαζόμενη απασχολούνταν στη συγκεκριμένη επιχείρηση για πάνω από μία πενταετία.


Τα τελευταία χρόνια, ο εργοδότης της κατέβαλε στον τραπεζικό λογαριασμό μισθοδοσίας, τα δώρα και τα επιδόματα. Όμως, μετά την κατάθεσή του, τα ζητούσε πίσω. Έτσι, η γυναίκα με τη σειρά της, του τα επέστρεφε σε μετρητά. Η εργαζόμενη κατέθεσε τελικά μήνυση, το 2017, για τα δεδουλευμένα της, καθώς και για τα δώρα της.

Μάλιστα, από το λογαριασμό μισθοδοσίας, που παρουσίασε στο δικαστήριο, φαίνονταν οι αναλήψεις ολόκληρων των ποσών, οι οποίες αφορούσαν, τα δώρα και τα επιδόματα. Από την πλευρά του, ο εργοδότης αρνήθηκε ότι συνέβαινε κάτι τέτοιο. Όμως, το δικαστήριο τον έκρινε ως ένοχο.

Πηγή: www.enimerotiko.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ