Πατήρ Γεώργιος: Ο πρώτος έγχρωμος ιερέας στην Ελλάδα έχει το δικό του ποίμνιο στη Θεσσαλονίκη - Kamarini.com

Breaking

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

Πατήρ Γεώργιος: Ο πρώτος έγχρωμος ιερέας στην Ελλάδα έχει το δικό του ποίμνιο στη Θεσσαλονίκη

featured image

Πρώτος μαύρος διάκονος στην Ελλάδα – Χρήσιμες πληροφορίες: Πρόκειται για τον πατήρ Γεώργιο, ο οποίος κατάγεται από την Ουγκάντα. Ο ίδιος λειτουργεί σε εκκλησία της Τριανδρίας στη Θεσσαλονίκη. Φυσικά, αυτό έγινε, αφού πρώτα χειροτονήθηκε από τον Παναγιότατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Άνθιμο. Επίσης, αξίζει να αναφερθεί πως στην ίδια εκκλησία λειτουργούν και δύο πατέρες από τη Σύρο και δύο από την Ελλάδα.

Πρώτος μαύρος διάκονος στην Ελλάδα – Χρήσιμες πληροφορίες: Όσα ανέφερε, ο πατήρ Γεώργιος, στις δηλώσεις του στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» της τηλεόρασης του «Open Beyond»

«Καλησπέρα. Είμαι ο πατήρ Γεώργιος από την Ουγκάντα. Ήρθα στη Θεσσαλονίκη, λόγω σπουδών. Τώρα, τελειώνω σιγά – σιγά, το πρώτο πτυχίο μου. Σπουδάζω Θεολογία και με χειροτόνησε, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, ο Παναγιότατος Άνθιμος. Κάνω την πρακτική μου για να μπορέσω να λειτουργώ πολύ καλά και να γυρίσω στην πατρίδα μου για να υπηρετήσω την εκκλησία της Ουγκάντας σαν κληρικός ιερέας. Στην Ουγκάντα δεν ήμασταν Χριστιανοί. Ήμασταν Προτεστάντες. Αυτό, επειδή υπάρχουν πολλές εκκλησίες στην Αφρική. Όμως, εμείς γνωρίσαμε τη Χριστιανοσύνη, μέσω της ιεραποστολής. Έτσι, ο Μητροπολίτης από την Ουγκάντα με έστειλε στη Θεσσαλονίκη για να σπουδάσω Θεολογία. η Θεσσαλονίκη αποτελεί ένα έδαφος στο οποίο κήρυξε, ο Απόστολος Παύλος, το Χριστιανισμό. Θέλω να ευχαριστήσω τον Παναγιότατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Άνθιμο, ο οποίος με χειροτόνησε. Ο κόσμος χαίρεται που είμαι ο πρώτος έγχρωμος ιερέας στη Μητρόπολη της Θεσσαλονίκης».


Πρώτος μαύρος διάκονος στην Ελλάδα – Χρήσιμες πληροφορίες: Στιγμιότυπο από την λειτουργία, που πραγματοποίησε, ο πατήρ Γεώργιος

Πρώτος μαύρος διάκονος στην Ελλάδα – Χρήσιμες πληροφορίες: Βίντεο με τις δηλώσεις του πατήρ Γεωργίου στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» της τηλεόρασης του «Open Beyond»

Πηγή: www.enimerotiko.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ