Αυτοκριτική Κινέζων αξιωματούχων για τον κορονοϊό: «Έχω τύψεις και ενοχή» - Kamarini.com

Breaking

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

Αυτοκριτική Κινέζων αξιωματούχων για τον κορονοϊό: «Έχω τύψεις και ενοχή»

featured image

Παίρνουν κεφάλια στην Κίνα για την αργή, όπως αποδεικνύεται, αντίδραση αξιωματούχων στο ξέσπασμα του νέου κορονοϊού, ο οποίος έχει πλέον στοιχίσει περισσότερες από 1.300 ανθρώπινες ζωές.

Οι κορυφαίοι πολιτικοί αξιωματούχοι στην επαρχία Χουμπέι και την πρωτεύουσά της, τη μεγαλούπολη Ουχάν, εστία της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που έχει προκαλέσει ο COVID-19,  απαλλάχθηκαν από τα καθήκοντά τους, όπως μετέδωσε το ΑΜΠΕ επικαλούμενο το κινεζικό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Ο Τζιανγκ Τσαολιάνγκ, γραμματέας της επαρχιακής οργάνωσης του ΚΚ Κίνας στην κεντρική επαρχία Χουμπέι, αντικαταστάθηκε από τον δήμαρχο της Σαγκάης Γινγκ Γιονγκ, ενώ καθαιρέθηκε και ο γραμματέας της οργάνωσης του ΚΚ Κίνας στην πόλη Ουχάν, ο Μα Γκουτσιάνγκ, που είχε επικριθεί διότι αντέδρασε με μεγάλη βραδύτητα στην εμφάνιση του ιού τον Δεκέμβριο.


«Με έχει κυριεύσει ένα αίσθημα ενοχής, έχω καταληφθεί από τύψεις», είπε ο Μα στην κινεζική δημόσια τηλεόραση, καθώς «η επιδημία θα μπορούσε να είχε αντιμετωπιστεί πιθανόν καλύτερα, να μη μετατραπεί σε αυτή που είναι σήμερα».

Κινέζοι αξιωματούχοι σπανίως ομολογούν δημόσια λάθη και παραλείψεις δημόσια, πολύ λιγότερο σε δηλώσεις τους σε τηλεοπτικά δίκτυα και μάλιστα σε ώρα υψηλής τηλεθέασης, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ.

Κεφάλια άρχισαν να πέφτουν ήδη στην αρχή της εβδομάδας στη Χουμπέι, καθώς εντείνονται οι επικρίσεις πολλών Κινέζων για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε η κρίση. Τα δύο πλέον υψηλόβαθμα στελέχη της επαρχιακής επιτροπής Υγείας αντικαταστάθηκαν.

Η επιδημία του COVID-19 ως χθες Τετάρτη είχε στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 1.355 ανθρώπους, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα πλησιάζουν πλέον τα 60.000.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ