Αυτοί είναι οι 1.000 άνδρες ειδικών δυνάμεων που στέλνει η Τουρκία στα σύνορα - Kamarini.com

Breaking

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

Αυτοί είναι οι 1.000 άνδρες ειδικών δυνάμεων που στέλνει η Τουρκία στα σύνορα

featured image

Κλιμακώνει τις εμπρηστικές ενέργειες στα σύνορα η Τουρκία καθώς όπως ανακοίνωσε το Τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών, θα αποσταλούν στη μεθόριο 1.000 άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας ώστε να αποτρέψουν τις απωθήσεις μεταναστών από την Ελλάδα.

«Στέλνουμε 1.000 αστυνομικούς ειδικών δυνάμεων στα σύνορα με την Ελλάδα για να σταματήσουμε τις απωθήσεις μεταναστών προς το έδαφός μας» είπε ο Τούρκος ΥΠΕΣ Σουλεϊμάν Σοϊλού ,προσθέτοντας ότι «164 μετανάστες έχουν τραυματιστεί από τις ελληνικές αρχές».


[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

«Τραυμάτισαν 164 ανθρώπους. Προσπάθησαν να στείλουν πίσω στην Τουρκία 4.900 ανθρώπους είπε ο Σουλεϊμάν Σοϊλού ο οποίος πέταξε με ελικόπτερο στα σύνορα στον Εβρο.

Ο επανέλαβε τους ισχυρισμούς για νεκρό μετανάστη στα σύνορα: «η Τουρκία δεσμεύεται να προσφύγει στη δικαιοσύνη για τον μετανάστη, που, όπως ισχυρίζεται, σκοτώθηκε στα ελληνοτουρκικά σύνορα, αφότου οι ελληνικές αρχές εκτόξευσαν δακρυγόνα και χειροβομβίδες αναισθητοποίησης για να αναχαιτίσουν δεκάδες ανθρώπους που προσπαθούσαν να περάσουν στην Ελλάδα».


Ειδικότερα, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών είπε ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την υπόθεση.

«Τριάμισι εκατομμύρια άνθρωποι στην Ιντλίμπ και στα σύνορα της Τουρκίας βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε δύσκολη κατάσταση. Οι συνεχιζόμενες απάνθρωπες ενέργειες του (συριακού) καθεστώτος εκεί θα σημάνουν το άνοιγμα των συνοριακών πυλών μας», δήλωσε ο ίδιος σε δημοσιογράφους στην Αδριανούπολη.

«Τελικά όλοι θα κατευθυνθούν προς την Ευρώπη», δήλωσε ο Σοϊλού προσθέτοντας πως «αυτό δεν είναι απειλή ούτε εκβιασμός».

Διεθνοποίηση εις βάρος της Ελλάδας

Όπως σχολιάζουν αναλυτές, γίνεται πλέον φανερό ότι η Τουρκία στοχεύει στη διεθνοποίηση του προβλήματος στον Έβρο εις βάρος της Ελλάδας, κάνοντας λόγο για παραβίαση του διεθνούς δικαίου για τους πρόσφυγες από τις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας.

Ο Τούρκος ΥΠΕΣ στον Έβρο

[/expander_maker]





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ