Μέχρι 1.000 θεατές στα γήπεδα της Γαλλίας λόγω κορονοϊού, κανονικά στην Αγγλία τα ματς - Kamarini.com

Breaking

Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

Μέχρι 1.000 θεατές στα γήπεδα της Γαλλίας λόγω κορονοϊού, κανονικά στην Αγγλία τα ματς

featured image

Τα κρούσματα κορονοϊού δεν αφορούν μόνο τους ανθρώπους, αλλά και τις αθλητικές δραστηριότητες, με αποτέλεσμα πολλές από αυτές είτε να έχουν αναβληθεί, είτε να διεξάγονται χωρίς την παρουσία θεατών.

Κάτι τέτοιο ισχύει και για τη Γαλλία, με τα γήπεδα της Ligue 1 να βάζουν λουκέτο για τον κόσμο μέχρι και τα μέσα Απριλίου, έπειτα από την απόφαση του  υπουργού Αθλητισμού της χώρας, πως κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα είτε θα διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών, είτε με κόσμο μέχρι και 1.000 άτομα.

Με τον ίδιο τρόπο θα διεξαχθούν και οι δύο φιλικοί αγώνες της εθνικής Γαλλίας με αντίστοιχα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα της Ουκρανίας και της Φινλανδίας στα μέσα Μαρτίου.

«Πρέπει να σεβαστούμε ότι ως χίλια άτομα μπορούν να βρεθούν στο γήπεδο. Είτε οι ομάδες θα συμμορφωθούν σε αυτή την απόφαση και θα πωλούν ως 1000 εισιτήρια, είτε θα παίζουν κεκλεισμένων των θυρών ή θα αναβάλλουν τα παιχνίδια αν είναι δυνατόν», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργού.


Αντίθετα, από πλευράς της αγγλικής κυβέρνησης έγινε γνωστό ότι το σενάριο της διεξαγωγής αθλητικών δραστηριοτήτων κεκλεισμένων των θυρών είναι πολύ μακρινό σε σχέση με την εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα.

Όπως τόνισε στον ραδιοφωνικό σταθμό του BBC, ο γενικός γραμματέας Πολιτισμού της Αγγλίας, Όλιβερ Ντάουντεν, «δεν είμαστε στο στάδιο που θα πρέπει να σκεφτούμε το κλείσιμο των γηπέδων ή την αναβολή αθλητικών δραστηριοτήτων».

Όσον αφορά την Premier League, η διοργανώτρια Αρχή είχε αποφασίσει να απαγορευτούν οι χειραψίες, κάτι που καταργήθηκε άμεσα στην πράξη, καθώς οι περισσότεροι παίκτες -και τεχνικά επιτελεία- πανηγυρίζουν μαζί και αγκαλιάζονται σε κάθε επιτυχία της ομάδας τους, είτε σε κάποιο γκολ.

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ