Κορονοϊός: Δεν αποκλείει έλλειψη φαρμάκων ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός - Kamarini.com

Breaking

Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

Κορονοϊός: Δεν αποκλείει έλλειψη φαρμάκων ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός

featured image

«Δεν μπορούν να αποκλεισθούν» προβλήματα έλλειψης ή προμήθειας φαρμάκων στο μέτρο που θα εξαπλωθεί η επιδημία του Covid-19, ανακοίνωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA), διευκρινίζοντας ωστόσο ότι, σε αυτό το στάδιο, δεν έχει διαπιστωθεί κανένα πρόβλημα.

Για την αντιμετώπιση αυτού του ενδεχομένου, ο οργανισμός ξεκίνησε έρευνα για να προσδιορίσει ποια φάρμακα ανθρώπινης ή κτηνιατρικής χρήσης θα βρεθούν σε κίνδυνο, δεδομένου ότι η πλειονότητα των Ενεργών Φαρμακευτικών Συστατικών (API) που είναι απαραίτητα για την παρασκευή των φαρμάκων προέρχεται από χώρες της Ασίας, κυρίως την Ινδία και την Κίνα.

Τα κρούσματα κορονοϊού στις χώρες των Βαλκανίων

Στο μεταξύ, νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές των βαλκανικών χωρών, προχωρώντας, παράλληλα, στη λήψη μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του ιού.

Το Βουκουρέστι ανακοίνωσε δύο νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, που ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό σε 17. Πρόκειται για μία γυναίκα 73 ετών από την περιφέρεια Μπουζάου, η οποία επέστρεψε στη Ρουμανία από το Ρίμινι, στις 2 Μαρτίου, καθώς και έναν άνδρα 60 ετών από το Βουκουρέστι.


Σε μια προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του ιού, η Ρουμανία απαγόρευσε τις συγκεντρώσεις άνω των 1.000 ατόμων, ενώ όλες οι πτήσεις από την Ιταλία αναστέλλονται έως και τις 23 Μαρτίου, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Παράλληλα, οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν από την Ιταλία, την Κίνα, το Ιράν και τη Νότια Κορέα τίθενται σε καραντίνα.

Στη Σλοβενία, μέχρι και αργά χθες το απόγευμα, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είχε ανέλθει σε 25. Το σλοβενικό πρακτορείο ειδήσεων STA μετέδωσε ότι από τους 25 ασθενείς, οι επτά είναι γιατροί και νοσηλεύονται σε ειδικούς θαλάμους απομόνωσης με ήπια συμπτώματα.

Στη Βοσνία- Ερζεγοβίνη ανακοινώθηκε ένα νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε πέντε. Όλοι οι ασθενείς νοσηλεύονται με ήπια συμπτώματα.

Η Ρουμανία και η Σλοβενία έθεσαν σε εφαρμογή το μέτρο της απαγόρευσης των συγκεντρώσεων άνω των 1000 και 100 ανθρώπων, αντίστοιχα, ενώ η Βουλγαρία ανακοίνωσε το κλείσιμο των αιθουσών κινηματογράφων και την ακύρωση δημόσιων εκδηλώσεων.

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ