Κορυφαία λοιμωξιολόγος για κορονοϊό: Είμαστε πιο κοντά σε θεραπεία παρά σε εμβόλιο - Kamarini.com

Breaking

Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Κορυφαία λοιμωξιολόγος για κορονοϊό: Είμαστε πιο κοντά σε θεραπεία παρά σε εμβόλιο

featured image

Η κορυφαία ερευνήτρια και λοιμωξιολόγος του Cambridge, κ. Ευφροσύνη Γκρανιά – Κλώτσα μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη Μάρα Ζαχαρέα για την παγκόσμια μάχη που δίνεται κατά του κορονοϊού και τις νέες θεραπείες.

Στην αρχή της συνέντευξης της, η κ. Γκρανιά τόνισε ότι η Ελλάδα είναι πολύ τυχερή γιατί έχει λαμπρούς επιστήμονες και επεσήμανε πως η Ελλάδα δεν θα βρισκόταν σε αυτή την καλή θέση στον παγκόσμιο χάρτη κρουσμάτων κορονοϊού, αν δεν ηγείτο της προσπάθειας αυτής ο κ.Σωτήρης Τσιόδρας.

Μάλιστα, η κ. Γκρανιά αποκάλυψε ότι οι δυο τους γνωρίζονται καθώς σπούδαζαν μαζί στην Αμερική.

«Είμαστε πιο κοντά σε θεραπεία παρά σε εμβόλιο»

«Θεωρώ ότι είμαστε πιο κοντά σε θεραπεία και ίσως σε παραπάνω από μία, παρά από ότι είμαστε σε εμβόλιο» ανέφερε η κ. Γκρανιά απαντώντας σε σχετική ερώτηση της κ. Ζαχαρέα και πρόσθεσε: «ήδη υπάρχουν κάποια θετικά στοιχεία από κάποια φάρμακα που χρησιμοποιούνται για άλλους σκοπούς, τα οποία τα μελετάμε ήδη και σε συνδυασμό μεταξύ τους για τον κορονοϊό» και κατέληξε: «Θεωρώ ότι πολύ σύντομα θα έχουμε κάποιες πληροφορίες».


Όπως είπε η κ. Γκρανιά πραγματοποιούνται μελέτες και για θεραπείες οι οποίες συνδυάζονται μεταξύ τους ενώ παράλληλα, δήλωσε αισιόδοξη ότι τους επόμενους μήνες, ίσως και συντομότερα, να έχουμε απαντήσεις για την αποτελεσματικότητά τους. «Είμαι πολύ αισιόδοξη ότι σύντομα θα ξεκινήσουν θεραπείες που σώζουν ζωές» ανέφερε.

«Θεωρώ ότι δε θα υπάρχει μεγάλη διαφορά το καλοκαίρι»

Η λοιμωξιολόγος του Cambridge, κ. Ευφροσύνη Γκρανιά – Κλώτσα τόνισε ότι δεν μπορεί να πει κανείς με βεβαιότητα αν το εύκρατο κλίμα το οποίο επικρατεί στην Ελλάδα βοηθά στον περιορισμό του κορονοϊού. «Ακόμα κι αν υπάρχει μείωση το καλοκαίρι, επειδή ο πληθυσμός δεν έχει ανοσία, όταν και αν επιστρέψει ο ιός το φθινόπωρο θα νοσήσουν αυτοί που δεν είχαν νοσήσει» είπε και εκτίμησε πως είναι μάλλον απίθανο να υπάρχει κάποια διαφορά το καλοκαίρι.

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ