Κορονοϊός: «Πλύντε τα χέρια σας μετά τη χρήση χαρτονομισμάτων» λέει ο ΠΟΥ - Kamarini.com

Breaking

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

Κορονοϊός: «Πλύντε τα χέρια σας μετά τη χρήση χαρτονομισμάτων» λέει ο ΠΟΥ

featured image

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας καλεί όσους χρησιμοποιούν χαρτονομίσματα να πλένουν αμέσως τα χέρια τους, ενώ ο κορονοϊός συνεχίζει να προκαλεί παγκόσμιο πανικό. Όπως μεταδίδει η Telegraph, υπάρχει περίπτωση ο φονικός ιός να μεταδίδεται μέσω των χρημάτων.

«Ξέρουμε ότι το χρήμα γυρίζει από χέρι σε χέρι και μπορεί να συγκεντρώσει κάθε είδους βακτήρια και ιούς» λέει στην εφημερίδα ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ. «Συμβουλεύουμε τον κόσμο να πλένει τα χέρια του μετά τη χρήση χαρτονομισμάτων και να αποφεύγει να αγγίζει το πρόσωπό του» προσθέτει τονίζοντας ότι οι πολίτες θα πρέπει να σκεφτούν σοβαρά τις ανέπαφες συναλλαγές.


«Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δεν λέει ότι τα χαρτονομίσματα θα μεταδώσουν τον COVID-19, ούτε έχουμε εκδώσει κάποια ανακοίνωση ή προειδοποίηση προς αυτή την κατεύθυνση» λέει στο MarketWatch η εκπρόσωπος Fadela Chaib. «Ρωτηθήκαμε αν πιστεύουμε ότι ο ιός μπορεί να μεταδοθεί μέσω των χρημάτων και είπαμε ότι πρέπει να πλένουμε τα χέρια μας όταν αγγίζουμε χαρτονομίσματα, ειδικά αν τρώμε φαγητό» πρόσθεσε.

Υπό το φόβο μετάδοσης του κορονοϊού το μουσείο του Λούβρου δεν δέχεται μετρητά στα εκδοτήρια εισιτηρίων παρά μόνο συναλλαγές με κάρτες.

Στο ίδιο πλαίσιο η Κεντρική Τράπεζα της Βόρειας Κορέας την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι για δύο εβδομάδες σταματά την κυκλοφορία χαρτονομισμάτων για να περιορίσει την εξάπλωση του ιού.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ