Πρωτότυπα εμβόλια κατά του κορονοϊού δημιούργησε η Ρωσία - Kamarini.com

Breaking

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Πρωτότυπα εμβόλια κατά του κορονοϊού δημιούργησε η Ρωσία

featured image

Η επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ιατρικών και Βιολογικών Ερευνών της Ρωσίας Βερόνικά Σκβαρτσόβα ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ρωσία δημιούργησε 7 πρωτότυπα εμβόλια κατά του κορονοϊού

«Σήμερα η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ιατρικών και Βιολογικών Ερευνών έχει δημιουργήσει επτά πρωτότυπα ανασυνδυασμένου εμβολίου, από ανασυνδυασμένες πρωτεΐνες, σε κάθε μια από τις οποίες υπάρχουν επίτοποι…» δήλωσε η Σκβαρτσόβα στο Πρώτο κανάλι της ρωσικής τηλεόρασης σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Επίσης η Σκβαρτσόβα ανακοίνωσε ότι η ΟΥΙΒΕ δημιούργησε νέες συσκευές αναπνευστήρων οι οποίες μπορούν να παρέχουν ταυτόχρονα υποστήριξη σε περισσότερους από δύο ασθενείς.

«Καταφέραμε μέσα σε μερικές ημέρες να δημιουργήσουμε συσκευές οι οποίες επιτρέπουν την παροχή οξυγόνου σε δύο μέχρι τέσσερις ασθενείς» δήλωσε η ίδια, προσθέτοντας ότι σε σχέση με τους αναπνευστήρες που παράγονται στο εξωτερικό, διαθέτουν αντιβακτηριδιακά φίλτρα τα οποία έχουν προστασία 99,9% από βακτήρια και ιούς.

Ρώσοι στρατιωτικοί γιατροί θα στελεχώσουν νοσοκομείο εκστρατείας στο Μπέργκαμο

Ομάδα Ρώσων στρατιωτικών γιατρών που βρίσκονται στην Ιταλία περίπου μετά από μία εβδομάδα θα αρχίσουν να εργάζονται σε νοσοκομείο εκστρατείας στα περίχωρα του Μπέργκαμο στο βόρειο τμήμα της Λομβαρδίας, δήλωσε σε συνέντευξη του στην εφημερίδα La Repubblica ο Ρώσος πρέσβης στην Ιταλία Σεργκέι Ριαζόφ.

«Περίπου μετά από μια εβδομάδα, μια ομάδα θα αρχίσει να εργάζεται σε νοσοκομείο εκστρατείας, το οποίο σχεδιάζεται να στηθεί έως εκείνη τη περίοδο στα περίχωρα της πόλης» δήλωσε ο Ριαζόφ διευκρινίζοντας ότι «το χρονικό διάστημα παραμονής των Ρώσων ιατρών εξαρτάται από τους στόχους και το αποτέλεσμα του έργου τους». Ο Ρώσος πρέσβης δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή στο Μπέργκαμο οι Ρώσοι γιατροί «εργάζονται πρωτίστως στους υπερπλήρεις οίκους ευγηρίας» στους οποίους υπάρχει έλλειψη γιατρών, ενώ υπάρχουν ανάγκες που αφορούν την απολύμανση των κτιρίων, χώρων και μέσω μεταφοράς.

Ο Ρώσος πρεσβευτής άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να σταλούν και άλλοι ιατροί στην Ιταλία, εφόσον υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των δύο χωρών.

Σερβία: 528 κρούσματα κορονοϊού, 8 θάνατοι συνολικά

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στη Σερβία ανέρχονται σε 528, σύμφωνα με το επίσημο ανακοινωθέν που εκδόθηκε στις 15:00 η ώρα σήμερα. Μέχρι σήμερα κατέληξαν οχτώ ασθενείς που είχαν προσβληθεί από τον Covid-19. Στην Σερβία τις τελευταίες τρεις ημέρες εξετάζονται για κορονοϊό, κατά μέσο όρο, 250 δείγματα.


Συνολικά έχουν εξεταστεί 1751 άτομα.

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς σε συνέντευξη Τύπου ανέφερε ότι οι επόμενες δύο-τρεις εβδομάδες θα είναι κρίσιμες διότι αναμένεται να φτάσει στο αποκορύφωμα της η επιδημία.

Ο Βούτσιτς ανακοίνωσε ότι από αύριο θα αρχίζουν να εξετάζονται περισσότερα δείγματα κυρίως ατόμων που ήρθαν σε επαφή με προσβληθέντες από τον ιό αλλά και όσων παρουσιάσουν τα πρώτα συμπτώματα και καλέσουν τις υγειονομικές αρχές.

Ανέφερε ότι άρχισαν να λειτουργούν περισσότερα εργαστήρια και αυτή την στιγμή υπάρχει η δυνατότητα να πραγματοποιούνται εργαστηριακά 2500 τεστ ημερησίως ενώ σε λίγες ημέρες θα μπορεί να γίνονται συνολικά 7000 τεστ σε ημερήσια βάση.

Η κρίση του κορονοϊού έφερε προσλήψεις στην Υγεία

Ο Βούτσιτς ανέφερε ότι για να αντιμετωπιστεί ενδεχόμενη δραματική αύξηση των ασθενών προσελήφθησαν στο δημόσιο 1.340 γιατροί και 1.900 άτομα νοσοκομειακό προσωπικό. Δήλωσε επίσης ότι το σύστημα υγείας, πέρα από τους 1.080 κλινικούς αναπνευστήρες που διέθετε, ενισχύθηκε με εκατοντάδες άλλους που αγοράστηκαν κάτω από συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού- όπως είπε- στην διεθνή αγορά.

Αγοράστηκαν επίσης και 150 φορητοί αναπνευστήρες που διανεμήθηκαν σε κέντρα υγείας και νοσοκομεία της περιφέρειας. Ο πρόεδρος της Σερβίας διαβεβαίωσε ότι υπάρχει επάρκεια στα νοσοκομεία σε προστατευτικό υλικό και ανέφερε ότι σε τρεις ημέρες φτάνει μία μεγάλη παραγγελία 15 εκατομμυρίων μασκών.

Η πρωθυπουργός «Ανα Μπέρναμπιτς επισκέφθηκε σήμερα τον χώρο της Διεθνούς Εκθέσεως Βελιγραδίου που διαμορφώθηκε σε νοσοκομείο και διαθέτει 3000 κλίνες. Η κ. Μπέρναμπιτς δήλωσε ότι πρόκειται για μία από τις πιο εξοπλισμένες προσωρινές δομές για την νοσηλεία ασθενών από τον κορονοϊό σε ολόκληρη την Ευρώπη. Στην δομή αυτή θα νοσηλεύονται ασθενείς που έχουν ήπια κλινική εικόνα. Ανάλογες δομές δημιουργούνται σε εκθεσιακούς χώρους στο Νόβισαντ και στην πόλη Νις. Στο χώρο της ΔΕΒ οι πρώτοι ασθενείς θα φτάσουν αύριο ανέφερε η πρωθυπουργός της Σερβίας.

Εν τω μεταξύ, σήμερα εκδικάστηκαν οι πρώτες υποθέσεις ατόμων που παραβίασαν τον εγκλεισμό κατ οίκον που τους επιβλήθηκε ως ύποπτους φορείς του ιού. Σε τρία άτομα επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης, συνολικά, εφτά ετών και έξι μηνών. Από τις 15 Μαρτίου που κηρύχθηκε η χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης συνελήφθησαν και προφυλακίστηκαν 112 άτομα τα οποία δεν συμμορφώθηκαν με την αυστηρή σύσταση των αρχών να παραμείνουν σε κατ οίκον περιορισμό.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ