Κλοπή – μαμούθ στη Θεσσαλονίκη: Άγνωστοι «εξαφάνισαν» είκοσι τόνους καυσόξυλα - Kamarini.com

Breaking

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

Κλοπή – μαμούθ στη Θεσσαλονίκη: Άγνωστοι «εξαφάνισαν» είκοσι τόνους καυσόξυλα

featured image

Ευφάνταστη λεία για τους δράστες μεγάλης κλοπής στη Θέρμη Θεσσαλονίκης την εποχή της ενεργειακής κρίσης.

Συνολικά 20 τόνους καυσόξυλα έκλεψαν πρόσφατα άγνωστοι από το Κοινοτικό Δάσος Λιβαδίου, στον δήμο Θέρμης Θεσσαλονίκης. Εκπρόσωπος του Δασικού Συνεταιρισμού Μοδίου υπέβαλε μήνυση στο Τμήμα Ασφαλείας Θέρμης.

Όπως είχε ανακοινώσει ο δήμος Θέρμης, κάτοικοι των κοινοτήτων Λιβαδίου και Περιστεράς μπορούν να προμηθευτούν καυσόξυλα σε χαμηλή τιμή, υποβάλλοντας αίτηση στον δήμο.

Σύμφωνα με το GRTimes, οι 20 τόνοι καυσόξυλων είχαν συγκεντρωθεί με ευθύνη του Δήμου Θέρμης και του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης ώστε να διανεμηθούν σε δικαιούχους από τις 3 Οκτωβρίου και έπειτα.


«Μας δημιούργησαν μεγάλο πρόβλημα»

Το περιστατικό επιβεβαίωσε ο αντιδήμαρχος Υπηρεσιών Περιβάλλοντος, Πράσινου και Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Θέρμης, Αργύρης Μωραΐτης, ο οποίος δήλωσε: «Κόψαμε ξύλα για να τα μοιράσουμε στους κατοίκους, αλλά κάποιος τα… έκλεψε!. Κάθε χρόνο δίνουμε καυσόξυλα σε δικαιούχους ορεινών περιοχών, όπως η κοινότητα της Περιστεράς και του Λειβαδίου.


Στο πλαίσιο αυτό και έπειτα από συνεννόηση και υπόδειξη του Δασαρχείου, κόψαμε δεκάδες τόνους ξύλων. Από την ποσότητα αυτή, ένα μερίδιο θα πήγαινε στους υλοτόμους, που πραγματοποίησαν την κοπή. Ωστόσο, μας τα κλέψανε!. Φέτος που υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη για την παροχή καυσόξυλων, τα οποία συνθέτουν έναν τρόπο θέρμανσης όπου έχει στραφεί ακόμη περισσότερος κόσμος, τα… εξαφάνισαν».