Έρχονται Χριστούγεννα με… 20άρια: 3ήμερο με λιακάδα προβλέπει ο Καλλιάνος – Έτσι θα είναι ο καιρός σε κάθε πόλη - Kamarini.com

Breaking

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022

Έρχονται Χριστούγεννα με… 20άρια: 3ήμερο με λιακάδα προβλέπει ο Καλλιάνος – Έτσι θα είναι ο καιρός σε κάθε πόλη

featured image


Αίθριος αναμένεται ο καιρός για το τριήμερο που θα συνοδεύσει τα Χριστούγεννα, με υψηλές θερμοκρασίες στις περισσότερες πόλεις της χώρας.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Γιάννη Καλλιάνο, η δημερινή μέρα ξεκινά με αρκετό κρύο και παγετό σε αρκετές περιοχές, παρόλα αυτά καθώς θα πηγαίνουμε προς τις μεσημεριανές ώρες ο υδράργυρος θα παρουσιάσει άνοδο.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες βελτιώνεται και η θερμοκρασία θα αρχίσει σταδιακά να ανεβαίνει και ανήμερα των Χριστουγέννων θα κορυφωθεί φτάνοντας τοπικά και τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Την περίοδο των Χριστουγέννων οι θερμοκρασίες θα είναι υψηλές στα νότια τμήματα της χώρας.

Τα πρωινά ωστόσο ο υδράργυρος θα κατρακυλήσει (Πέμπτη και Παρασκευή πρωί).

«Για την εποχή που βρισκόμαστε οι καιρικές συνθήκες θα είναι εξαιρετικές», σημειώνει ο Γιάννης Καλλιάνος.

Οι θερμοκρασίες ανήμερα των Χριστουγέννων

Η μέγιστη θερμοκρασία ανήμερα των Χριστουγέννων θα αγγίξει τους 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Θεσσαλονίκη στους 16.Οι μέγιστες θερμοκρασίες σε μεγάλες πόλεις, ανήμερα των Χριστουγέννων  

Πάτρα – 17
Ηράκλειο – 20
Λάρισα – 14
Βόλος – 16
Ιωάννινα – 16
Τρίκαλα – 14
Σέρρες – 15
Χανιά – 20
Καβάλα – 16
Χαλκίδα – 18
Καλαμάτα – 19
Αλεξανδρούπολη – 16
Αγρίνιο – 18
Λαμία – 18

Ο Γιάννης Καλλιάνος, μιλώντας για την περίοδο μετά τα Χριστούγεννα – πιθανότατα – θα συνεχιστούν οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και ο καιρός θα παραμείνει καλός.

Διχογνωμία, μεταξύ των προγνωστικών μοντέλων, επικρατεί για τις ημέρες πριν τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς. Εκτιμάται – σύμφωνα με ορισμένα μοντέλα – ότι η θερμοκρασία θα υποχωρήσει αρκετά, ενώ άλλα μοντέλα αναφέρουν ότι η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κατά δύο με τρεις μονάδες, χωρίς να μιλούν για κατακόρυφη πτώση.

Την πρώτη έντονη ψυχρή εισβολή μετά την περιόδο των εορτών – το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου – εκτιμά ότι θα βιώσουμε ο Γιάννης Καλλιάνος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...