Απίστευτη ανακάλυψη: Επιστήμονες δημιούργησαν έναν αληθινό Terminator (vid) - Kamarini.com

Breaking

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

Απίστευτη ανακάλυψη: Επιστήμονες δημιούργησαν έναν αληθινό Terminator (vid)

featured image


Μια μοναδική αποκάλυψη έκανε μια ομάδα επιστημόνων, αφού δημιούργησε ένα ρομπότ που μπορεί να πάρει υγρή μορφή.

Ένα ακόμη μεγάλο βήμα έκανε μια ομάδα επιστημόνων από την Κίνα. Όσοι είναι θαυμαστές της ταινίας «Terminator 2: Μέρα κρίσης» είναι πολύ πιθανό να θυμούνται την σκηνή που το φονικό ρομπότ άλλαξε μορφή, μετατράπηκε σε μια υγρή μάζα και δραπέτευσε από την φυλακή.

Έτσι μια ομάδα μηχανικών αποφάσισε να κάνει αυτό το τέχνασμα επιστημονικής φαντασίας, πραγματικότητα. Δημιούργησαν έτσι ένα ρομπότ, το οποίο μπορεί να αλλάξει την στερεά του μορφή και να μετατραπεί σε υγρή.



Το απίστευτο βίντεο απεικονίζει το μηχάνημα να είναι πίσω από τα κάγκελα μια φυλακής, ώστε να έχει ένα φυσικό εμπόδιο μπροστά του. Οι επιστήμονες σε συνέντευξη που έδωσαν σε εξειδικευμένο περιοδικό, δήλωσαν πως η ιδέα τους προέκυψε από μια έρευνα που έκαναν για ένα θαλάσσιο πλάσμα, το οποίο λόγω της σύστασης του δεν μπορεί να φανεί με γυμνό μάτι.
Ο υπεύθυνος του εγχειρήματος ανέφερε πως αυτή η ιδέα ήταν αρκετά δύσκολο να υλοποιηθεί. Έγιναν πολλές προσπάθειες, προκειμένου να καταλήξουν στο κατάλληλο υλικό, το οποίο θα πρέπει να είναι φτιαγμένο το ρομπότ.

Τέλος δήλωσε πως αυτή η αποκάλυψη μπορεί να φανεί χρήσιμη σε αρκετούς τομείς, αλλά κυρίως στην ιατρική, καθώς μπορούν κατασκευαστούν μηχανήματα από αυτό το υλικό. Με αυτό το τρόπο οι γιατροί θα μπορούν να αφαιρέσουν αντικείμενα από τον ασθενή.





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...