Αργυρούπολη: Κάθειρξη 10 ετών στον αθλητή τζούντο που έστειλε τη σύντροφό του στην εντατική - Kamarini.com

Breaking

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Αργυρούπολη: Κάθειρξη 10 ετών στον αθλητή τζούντο που έστειλε τη σύντροφό του στην εντατική

featured image


Θλίψη και αποτροπιασμό προκαλεί η υπόθεση απόπειρας γυναικοκτονίας που είχε σημειωθεί στην Αργυρούπολη, όταν ένας 47χρονος αθλητής τζούντο ξυλοκόπησε τόσο άγρια τη 41χρονη σύντροφο του, με αποτέλεσμα να τη στείλει στην εντατική, σε κωματώδη κατάσταση. Η κατάσταση υγείας της 41χρονης είναι μη αναστρέψιμη – Τι λέει ο δικηγόρος της Όλγας, Λουκάς Προυσανίδης.

Την ξυλοκόπησε σχεδόν μέχρι θανάτου

Κάθειρξη 10 ετών χωρίς αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση, επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον 47χρονο αθλητή τζούντο, που πριν έναν χρόνο, τον Ιανουάριο του 2022 στην Αργυρούπολη, είχε χτυπήσει ανηλεώς τη σύντροφο του με αποτέλεσμα το θύμα που υπέστη βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις να χρειαστεί νοσηλεία επί δύο μήνες στην εντατική.

Οι γιατροί εξέφραζαν φόβους ότι δεν θα τα καταφέρει, η Όλγα έδωσε μεγάλη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Το δικαστήριο κήρυξε ένοχο για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση τον κατηγορούμενο αρνούμενο τους ισχυρισμούς του ότι βρισκόταν εν βρασμώ επειδή η 41 χρονών σύντροφος του τους είχε πει πως βρισκόταν και σε άλλη σχέση. Στον καταδικασθέντα αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη πλην όμως οι δικαστές έδειξαν την φυλακή στον 47χρονο.

Η απολογία του 47χρονου

Στην απολογία του ο 47χρονος ζήτησε συγγνώμη για τον βάναυσο ξυλοδαρμό της 41χρονης Όλγας αναφέροντας πως βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ και χασίς και πως έγινε έξαλλος όταν η γυναίκα “την ώρα που ξάπλωσα γύρισε και μου είπε “θέλω να σου πω και κάτι άλλο ακόμη. Μου έλεγε ότι είχε κάτι με έναν Αλβανό απ’ την λαϊκή. Γύρισα κατά πάνω της, σηκώνομαι όρθιος και τη χαστουκίζω τρεις φορές. Ξαναγυρνάω τη βλέπω γυρισμένη στο πλάι και έπαθα σοκ. Στην αρχή νόμιζα ότι το έκανε έτσι. Φώναζα Όλγα Όλγα. Δεν είχε αίματα. Τεντώνει τα χέρια της και τα πόδια της, δεν ανταποκρίνονταν. Πήρα το 166 και βγήκε τηλεφωνητής . Πήρα τότε αμέσως την αδελφή μου να ειδοποιήσει ασθενοφόρο”.



Στην πρόταση του ο Εισαγγελέας ζήτησε να κριθεί ένοχος ο κατηγορούμενος και να μην γίνει δεκτή από το δικαστήριο η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη που προσκόμισε ο 47χρονος που αναφέρεται σε σοβαρή ψυχοπαθολογία : “χτύπησε το θύμα του με τεράστια δύναμη! Αυτός ο άνθρωπος ξέρει τι δύναμη έχουν τα χέρια του. Δεν απλώνει για πρώτη φορά το χέρι του! Χτυπάει ανελέητα! Ανελέητα! Δεν άφησε σημείο του σώματος της χωρίς να το χτυπήσει! Είχε μάθει να εξουδετερώνει τον αντίπαλο!” ανέφερε .

Σημειώνεται ότι η Όλγα μπήκε σε κέντρο αποκατάστασης με την κατάσταση της να παρουσιάζει μικρή βελτίωση.

Τι λέει ο δικηγόρος της Όλγας, Λουκάς Προυσανίδης

Όπως ανέφερε προ ημερών ο δικηγόρος της Όλγας, Λουκάς Προυσανίδης στο OPEN, η κοπέλα ζει έναν Γολγοθά.

“Ήταν τρεις μήνες διασωληνωμένη στην ΜΕΘ του Ευαγγελισμού. Έμεινε μέχρι τον Αύγουστο εκεί και από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα είναι σε κέντρο αποκατάστασης. Δεν μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί, έχει ελάχιστη επικοινωνία”.

“Είναι από τις μεγάλες και πρώτες υποθέσεις για ενδοοικογενειακή βία και απόπειρα γυναικοκτονίας που φτάνει στα δικαστήρια”, τονίζει ο συνήγορός της, και συνεχίζει λέγοντας:

“Την χτύπησε άσχημα και την χτύπησε πολλές φορές και μέχρι σήμερα 14 μήνες μετά δεν μπορεί καν να κατανοήσει τι συμβαίνει. Κατά τους γιατρούς, η κατάστασή της δεν είναι αναστρέψιμη. Εν συνόλω η υγεία της δεν μπορεί να αποκατασταθεί”.

Όπως λέει ο κ. Προυσανίδης, ότι και να ισχυριστεί ο κατηγορούμενος, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για όσα έκανε στη γυναίκα.

“Κάναμε πολλούς αγώνες για να καλυφθούν τα ιατρικά της έξοδα ωστόσο κανένα κέντρο αποκατάστασης δεν την πήρε γιατί είχε υποστείς τραχειοστομία από τα χτυπήματα και κανένα δημόσιο κέντρο δεν ανέλαβε την ευθύνη. Το θέμα είχε φτάσει μέχρι τη Βουλή“, επισήμανε στο τέλος.





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...