Αποτελέσματα εκλογών 2023 – Εκτός Βουλής Νόνη Δούνια, Ελένη Γερασιμίδου, Γιούρκας Σεϊταρίδης, Μάριος Αθανασίου, Μιθριδάτης - Kamarini.com

Breaking

Δευτέρα 22 Μαΐου 2023

Αποτελέσματα εκλογών 2023 – Εκτός Βουλής Νόνη Δούνια, Ελένη Γερασιμίδου, Γιούρκας Σεϊταρίδης, Μάριος Αθανασίου, Μιθριδάτης

featured image


Εκτός από τα «βαριά» ονόματα της πολιτικής σκηνής που δεν κατάφεραν να εκλεγούν βουλευτές, πολλοί ήταν και οι καλλιτέχνες και αθλητές που δεν θα κάτσουν τελικά στα έδρανα της Βουλής.

Συγκεκριμένα, καλλιτέχνες και ηθοποιοί που εκλέγονταν για χρόνια δεν κατάφεραν αυτή τη φορά να μπουν στη Βουλή, ενώ και αρκετοί απ’όσους επέλεξαν για πρώτη φορά να δοκιμάσουν την τύχη τους στον πολιτικό στίβο της χώρας είδαν την πόρτα της Βουλής… κλειστή.

Από τη Νέα Δημοκρατία δεν εκλέχθηκαν ο πρώην ποδοσφαιριστής Γιούρκας Σεϊταρίδης, το μοντέλο και πρώην βουλευτής Νόνη Δούνια, ο ηθοποιός Σταύρος Νικολαΐδης (ο «Μιχαλάκης» από τα «Εγκλήματα») και ο στιχουργός Ποσειδώνας Γιαννόπουλος.



Στον ΣΥΡΙΖΑ οι ψηφοφόροι δεν είδαν με καλό μάτι την υποψηφιότητα του τραγουδιστή Μιθριδάτη. Παρόμοια ήταν η τύχη και του ηθοποιού Μάριου Αθανασίου καθώς και της σεναριογράφου Άννας Χατζησοφιά.

Για πρώτη φορά μετά από χρόνια η Ελένη Γερασιμίδου που ήταν υποψήφια με το ΚΚΕ δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή. Η ίδια εκλέγονταν με το κομμουνιστικό κόμμα από το 2012. Εκτός έμεινε επίσης η Λίλα Καφαντάρη, ο Διονύσης Τσακνής (που ήταν στο Επικρατείας), Βαγγέλης Σερίφης (dj Rico) και ο Παύλος Ορκόπουλος.

Υποψηφιότητες με μικρότερα κόμματα που έμειναν εκτός Βουλής είχαν θέσει ο Ψαραντώνης, ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο Βασίλης Τσιάρτας και ο Βασίλης Παϊτέρης.





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...