Χαροπαλεύει η 43χρονη ερπετολόγος που δαγκώθηκε από φίδι: Το μοιραίο λάθος, το αντίδοτο & η μάχη των γιατρών - Kamarini.com

Breaking

Κυριακή 28 Μαΐου 2023

Χαροπαλεύει η 43χρονη ερπετολόγος που δαγκώθηκε από φίδι: Το μοιραίο λάθος, το αντίδοτο & η μάχη των γιατρών

featured image


Σε πολύ κρίσιμη κατάσταση παραμένει η 43χρονη ερπετολόγος μετά το δάγκωμα οχιάς που δέχτηκε σε σχολείο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η εθελόντρια ερπετολόγος που διασωληνώθηκε από τους διασώστες του ΕΚΑΒ μόλις έφτασαν στο σχολείο και εισήχθη αμέσως στην Α’ Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παπανικολάου, νοσηλεύεται αιμοδυναμικά ασταθής και σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

Η κινητοποίηση του νοσοκομείου το απόγευμα της Παρασκευής ήταν άμεση και οι γιατροί χορήγησαν στη γυναίκα αντιοφικό ορό, που είναι το αντίδοτο στο δηλητήριο του φιδιού.

Σημειώνεται ότι η 43χρονη φέρεται πως υπέστη πολύ γρήγορα αναφυλακτικό σοκ και η κατάσταση της υγείας της παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση.

Πώς η ερπετολόγος δέχτηκε την επίθεση της οχιάς

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα συνέβησαν στις 17.30 όταν ο επιστάτης του 30ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης εντόπισε ένα φίδι μέσα στο ισόγειο του σχολείου. Άμεσα ενημέρωσε τη διεύθυνση του σχολείου και έγινε κλήση στην πυροσβεστική, η οποία με τη σειρά της έδωσε το τηλέφωνο δύο ερπετολόγων. Στο σημείο έφτασε πρώτη η 43χρονη εθελόντρια της οργάνωσης «Δράση για την Άγρια Ζωή».



Όταν η εθελόντρια έφτασε στο σχολείο το φίδι ήταν στον αύλειο χώρο και φαίνεται πως τη δάγκωσε όταν το έπιασε για να το βάλει μέσα στο κλουβί – τσάντα μεταφοράς. Η γυναίκα φέρεται πως υπέστη αναφυλακτικό σοκ και η υγεία της επιδεινώθηκε ραγδαία, για αυτό κρίθηκε απαραίτητη η διασωλήνωσή της από τους διασώστες που έφτασαν επί τόπου και στη συνέχεια τη μετέφεραν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Παπανικολάου, που εξακολουθεί να νοσηλεύεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες από ανθρώπους που ήταν κοντά στο συμβάν, η 43χρονη ερπετολόγος φέρεται ότι δεν είχε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Πιο συγκεκριμένα, πήγε να πιάσει το φίδι φορώντας μόνο ένα γάντι.

Το σχολείο θα παραμείνει κλειστό έως την Τρίτη προκειμένου να κοπούν τα χόρτα περιμετρικά του σχολικού συγκροτήματος και να γίνει απολύμανση με ειδική σκόνη για τα φίδια.

Σημειώνεται ότι το protothema.gr προσπάθησε να επικοινωνήσει λίγες ώρες μετά το συμβάν με τους ανθρώπους της οργάνωσης «Δράση για την Άγρια Ζωή», στην οποία η 43χρονη είναι εθελόντρια, ωστόσο αρνήθηκαν να δώσουν οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τις συνθήκες που έλαβε χώρα το περιστατικό αλλά και την κατάσταση υγείας της.





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...