Τραγωδία στα Τέμπη – «Ο μηχανοδηγός είχε περάσει μεγάλο σοβαρό πρόβλημα υγείας» - Kamarini.com

Breaking

Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023

Τραγωδία στα Τέμπη – «Ο μηχανοδηγός είχε περάσει μεγάλο σοβαρό πρόβλημα υγείας»

featured image


Νέα μαρτυρία για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη έρχεται από έναν εργαζόμενο του ΟΣΕ ο οποίος εκφράζει τους προβληματισμούς του για τον μηχανοδηγό του Ιntercity.

Όπως λέει στο MEGA ο συνάδελφος και φίλος του μηχανοδηγού του μοιραίου Intercity 62 είχε αντιμετωπίσει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας και ίσως αυτό τον επηρέασε.

«Ο συγχωρεμένος είχε περάσει θέμα υγείας μεγάλο. Αν ήταν ικανός να οδηγήσει, δεν μπορώ να το κρίνω εγώ. Δεν ξέρω αν ήταν σε κατάσταση που μπορούσε να οδηγήσει τρένο. Εγώ το κατέθεσα, πληροφορία είχα, την κατέθεσα στην ανακρίτρια. Είχε θέμα σοβαρό», ανέφερε συγκεκριμένα. Ο εργαζόμενος του ΟΣΕ είπε επίσης πως παρά το λάθος του σταθμάρχη ο μηχανοδηγός θα μπορούσε να είχε αντιληφθεί έγκαιρα τι συνέβαινε και να είχε αποφευχθεί η τραγωδία. «Ο σταθμάρχης το έκανε το λάθος. Δεν μπορεί να πει ψέματα ότι δεν το έκανε.



Ο συγχωρεμένος γιατί δεν το κατάλαβε; Αν ο μηχανοδηγός το καταλάβαινε δεν θα γινόταν τίποτα. Φαίνεται η διαγώνιος. Στρίβει το τρένο ολόκληρο, το τρένο στρίβει. Αυτός έπρεπε να το κοκαλώσει το τρένο πριν μπει απέναντι στην άλλη γραμμή.

Έπρεπε να το κοκαλώσει και να πει «γιατί με οδηγείς στην άλλη γραμμή;». Δεν θα γινόταν τίποτα. Δεν θα σκοτώναμε κόσμο.

Ούτε έκανε εκφώνηση ο μηχανοδηγός. Είναι υποχρεωμένος να το πει. Με το που φεύγει από τον σταθμό κάθε τρένο, είναι υποχρεωμένος όπου περνάει να φωνάζει. Το μυαλό μου πάει ή μιλούσε στο κινητό, ή το θέμα υγείας», κατέληξε.





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...