Συγκλονιστική η Μαρία Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο - Kamarini.com

Breaking

Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024

Συγκλονιστική η Μαρία Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο

featured image

Με την φωνή της στεντόρεια και αποφασισμένη να δικαιωθεί η κόρη της, Μάρθη, και όλα τα αθώα θύματα στο έγκλημα που συντελέστηκε στα Τέμπη μίλησε το βράδυ της τετάρτης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η Μαρία Καρυστιανού. Στην εκδήλωση με τίτλο «Τέμπη: Εκτροχιασμός του κράτους δικαίου» καταχειροκροτήθηκε μόλις τελείωσε την ομιλία της.

«Δικαιοσύνη»: Η φωνή συγγενών των θυμάτων στα Τέμπη μέσα στην Ευρωβουλή – Δείτε live

«Είμαι μια μητέρα από την Ελλάδα. Απευθύνομαι σε όλες τις μητέρες και τους γονείς του κόσμου. Έρχομαι στην Ευρώπη γιατί η Ελλάδα είναι μέρος της ιστορίας της Ευρώπης.

Κυρίες και κύριοι βουλευτές… είναι ευθύνη όλων των ευρωπαϊκών κρατών να βοηθούν το ένα το άλλο στην απόδοση δικαιοσύνης και να λειτουργούν μέσα σε ένα ενιαίο θεσμικό πλαίσιο όπου η τήρηση των κανόνων από όλους είναι ιερή. Ήρθαμε για να μιλήσουμε για την αξία της ζωής, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δικαιοσύνης, της ελευθερίας του λόγου καθώς και το δικαίωμα της ασφαλούς μετακίνησής, δηλαδή όλα αυτά που έχουν πληγεί στη χώρα μου.

Αυτά που θα ακουστούν μπορεί να σας φανούν απίστευτα αλλά είναι πραγματικά. Πώς θα μπορούσε να είναι άλλωστε διαφορετικά, όταν εμείς είμαστε πια η φωνή των νεκρών μας! Αυτήν την στιγμή ακούτε τη φωνή της κόρης μου και των υπολοίπων 56 θυμάτων αυτής της τραγωδίας».

«Στην χώρα σας θα τολμούσε κανείς να βάλει τιμή στην ανθρώπινη ζωή; Σε εμάς την κοστολόγησαν όσο ένα εισιτήριο του τρένου. Τα παιδιά μας δεν ήθελαν να πεθάνουν, ήθελαν να ζήσουν, να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Δεν ήταν αυτή η μοίρα τους ούτε ήταν ’θυσία’, όπως χαρακτηρίστηκαν. Ανθρωποθυσίες δεν συμβαίνουν το 2024. Θα έδινα τα πάντα για να μην ήμουν εδώ να σας μιλάω».

Δείτε το βίντεο


Πηγή φωτό: Print Screen

https://trelokouneli.gr/sygklonistiki-i-maria-karystianou-sto-evrokoinovoulio/